Pred domačim pragom so jo napadli štirje psi

Božično dopoldne se je za Vido Klenovšek iz Boninov spremenilo v dramatično izkušnjo s sosedovimi štirimi psi pasme turški kangal. “Imam srečo, da sem živa, da lahko govorim z vami,” je povedala dan po napadu psov. Napadli so jo pred domačimi vrati in jo pogrizli. Napad je prijavila tudi policistom.

Najbolj globo so se pasji čekani zarili  v desno roko,  na urgenci pa 
so ji oskrbeli še ugrize na stegnu in hrbtu. Foto: osebni arhiv Vide Klenovšek
Najbolj globo so se pasji čekani zarili v desno roko, na urgenci pa so ji oskrbeli še ugrize na stegnu in hrbtu. Foto: osebni arhiv Vide Klenovšek

BONINI > “Danes je definitivno moj srečen dan,” je na božični dan na svojem facebook profilu zapisala Vida Klenovšek, oblikovalka, fotografinja in ljubiteljica psov, tudi sama ima ruska hrta borzoja. Dodala je, da jo je glede na okoliščine, napadli so jo štirje psi, težki več kot 45 kilogramov, še dobro odnesla. Srečna okoliščina pri tem je bilo tudi to, da sta bili njeni psici takrat v hiši. “Lahko bi se končalo dosti slabše!” je zapisala.

Grizli so jo po hrbtu, stegnu in roki

Zgodilo se je v sredo okoli 10.30. Videla je, da so sosedovi psi, mladiči pasme turški kangal, stari sedem ali osem mesecev, spet zunaj. Soseda je hotela poklicati in ga opozoriti. Psi so doslej vedno le renčali, tokrat pa ni bilo tako. Pred domačo hišo jo je prvi pes najprej ugriznil v stegno in jo zrušil na tla. Grizli so jo v krokse, v katere je bila obuta, pa po hrbtu. Tretji ugriz je dobila v desno roko, ta je bil najhujši. “Zvila sem se v klobčič, z rokami na tla, v podrejen položaj. Nekaj sekund so bili še nad mano, nato je najprej odšel eden, zatem pa še drugi,” nam je pripovedovala včeraj.

Kasneje je izvedela, da so bili štirje sosedovi psi pred napadom nanjo še na drugem koncu vasi. Sosed je pred njimi zaprl porton in stekel v hišo. “S tem živimo že leta, nihče pa ne naredi ničesar,” je povedala po napadu: “Psi so strah in trepet.” Zaradi sosedovih psov živijo v strahu že več let, pred tem že zaradi staršev štirih pasjih mladičev.

“Vsak dan so na ulici, hodijo po vasi ... Po tej cesti hodijo tudi otroci v šolo. Včasih se ustrašijo lajanja psov, tako da jih morajo priti iskat starši,” opisuje dogajanje v vasi Vida Klenovšek. Pravi, da je pred nekaj meseci nekdo o dogajanju s sosedovimi psi napisal tudi anonimko. Pisec se je po njenih besedah vprašal, ali se mora res kaj zgoditi, da bo kdo ukrepal.

Po napadu na urgenco

Sosed ima okoli hiše sicer ograjo, pove sogovornica, a se pogosto zgodi, da mu psi zbežijo. Turški kangali so močni psi, primerni za čuvanje ovac, še doda Klenovškova, ki se s kinologijo ukvarja že vrsto let.

Po napadu je poiskala pomoč na urgenci in obvestila policiste. Ti so že bili pri sosedu in pripravili zapisnik. Na koprski policijski upravi so potrdili, da so bili obveščeni o napadu. Proti lastniku so ukrepali po zakonu o zaščiti živali. Ker jih ni primerno zavaroval, so lastniku izdali plačilni nalog. Ker Klenovškova ni utrpela hujših poškodb, v tem primeru ne gre za kaznivo dejanje.


Najbolj brano