Obeta se lep obisk, naj zdrži še vreme

Letošnji božični prazniki so privabili lepo število gostov, a hotelirji zdaj hitijo še z zadnjimi pripravami na nov niz prazničnih dni. Portoroški hoteli bodo po napovedih skoraj v celoti zasedeni, polni bodo tudi Hitovi hoteli, z obiskom pa so zadovoljni tudi v Postojnski jami in njihovih hotelih. Če bo zdržalo še vreme, bodo prazniki lepi za vse.

  Portorož te dni goste vabi s prazničnim sejmom,   Božičkovo vasjo 
in kotalkališčem, vrhunec   pa bo ognjemet 1. januarja. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Portorož te dni goste vabi s prazničnim sejmom, Božičkovo vasjo in kotalkališčem, vrhunec pa bo ognjemet 1. januarja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA > Nekateri gostje, ki so božične praznike preživeli v portoroških hotelih, so se poslovili, drugi bodo oddih še podaljšali. Hotelirji pa so bolj ali manj že pripravljeni na nove goste, ki bodo pri njih preživeli novoletne praznike.

“Med božičnimi prazniki so bili hoteli 60-odstotno zasedeni, med novoletnimi pa bodo po napovedih skoraj v celoti polni,” ocenjuje direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel.

Igor Novel

direktor Turističnega združenja Portorož

“Med božičnimi prazniki so bili hoteli 60-odstotno zasedeni, med novoletnimi pa bodo po napovedih skoraj v celoti polni.”

Ognjemet bo daljši

Vesel je, da Portorož gostom te dni ponuja raznovrstno dogajanje, od prazničnega sejma pred hotelom Kempinski do Božičkove vasi in kotalkališča. Vrhunec prazničnega dogajanja pa bo zagotovo ognjemet 1. januarja, ki ga tokrat organizira prav Turistično združenje Portorož. “Smo edini, ki pripravljamo ognjemet 1. januarja. Ogledat si ga pridejo tako gostje iz hotelov kot domačini iz širše okolice, privabi tudi do 8000 gledalcev. Letos bo ognjemet daljši - trajal bo deset minut. Skupaj z nizom drugega dogajanja, tudi novoletnimi skoki v morje, bo lepo zaokrožil praznike,” še pravi Novel.

V hotelih LifeClass se zmogljivosti počasi polnijo. Med novoletnimi prazniki pričakujejo 90-odstotno zasedenost. Med gosti je največ Italijanov, Avstrijcev, Nemcev in Slovencev. Novoletno večerjo pripravljajo v vseh šestih hotelskih restavracijah in v restavraciji Salina, ki je namenjena tudi zunanjim gostom. Tam je za večerjo treba odšteti 220 evrov, zmogljivosti pa so že skoraj razprodane.

V Hotelih Bernardin bo silvestrovalo 1000 gostov

V Hotelih Bernardin med novoletnimi prazniki pričakujejo polno zasedenost zmogljivosti (hotel Histrion je sicer zaprt zaradi prenove). Prevladujejo predvsem gostje iz Avstrije in Italije. V njihovih hotelih bo silvestrovalo približno 1000 gostov. Silvestrovanja bodo potekala na treh lokacijah.

Ogromno zanimanja za žive jaslice v jami

Zadovoljni so tudi v Postojnski jami. Njihove žive jaslice, ki bodo na ogled do 30. decembra, so vse večji magnet. Že zdaj imajo za ogled že 16.000 rezervacij, a številka bo na koncu gotovo višja; lani si je jaslice ogledalo skupaj 18.000 ljudi. “To s seboj potegne tudi zasedenost hotelov. Ti bodo polno zasedeni, nekaj prostora je le še v hotelu Klub. A naš cilj ni polna zasedenost in zato tudi ne nižamo cen. Gostom - kolikor pač jih je - želimo ponuditi kakovostno storitev, ne pa storitev kot po tekočem traku,” pravi predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj.

Polni vsi Hitovi hoteli

Med božičnimi prazniki so se v Hitovih novogoriških hotelih veselili zelo dobre zasedenosti, ob koncu leta pa bodo vse njihove namestitvene zmogljivosti na Goriškem (hoteli Perla, Park, Lipa in Sabotin) povsem polne. “Vstopnice za silvestrovanje v centrih Perla in Park se dobro prodajajo in predvidevamo, da bomo, tako kot v lanskem letu, razprodali čisto vse,” pravijo v Hitu. Med gosti tradicionalno prevladujejo Italijani.


Najbolj brano