Presna orehova potica

Testo:

75 g svetlih rozin

75 g suhih marelic

150 g blanširanih mandljev

Nadev za potico:

100 g mletih orehov

70 g indijskih oreščkov

10 datljev

60 ml vode

malo ruma

50 g mletih orehov

V posodo multipraktika damo mandlje in jih dobro zmeljemo. Dodamo rozine in marelice ter vse skupaj zmeljemo v gosto lepljivo zmes. Pripravljeno maso razvaljamo med dvema listoma peki papirja v pravokotnik dimenzije 35 x 25 centimetrov.

Indijske oreščke dobro zmeljemo, dodamo preostale sestavine in mešamo v multipraktiku, da dobimo gosto zmes. Pripravljen nadev enakomerno namažemo na testo in potico previdno zavijemo. Na peki papir potresemo mlete orehe in po njih povaljamo pripravljeno potico. Tesno jo zavijemo v peki papir in damo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. Dobro ohlajeno poljubno narežemo.

Recept je povzet po knjigi Sladice Alenke Kodele, njeni sedmi knjigi sladkih receptov, ki jo je nedavno izdala založba ČZD Kmečki glas.


Najbolj brano