V Postojnski jami premierno predstavili jubilejne, že 30. žive jaslice

Gre za postavitev z 18 svetopisemskimi in glasbenimi prizori, 150 nastopajočimi in petimi kilometri postavitve vzdolž edinstvene naravne kulise, ki jo spremljajo svetlobni in glasbeni učinki.

Rdeča nit jubilejnih jaslic so simbolične snežne krogle, v kakršni v 
Koncertni dvorani znamenito You Raise Me Up zapoje vokalistka 
Urška Kastelic. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Rdeča nit jubilejnih jaslic so simbolične snežne krogle, v kakršni v Koncertni dvorani znamenito You Raise Me Up zapoje vokalistka Urška Kastelic. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > V Postojnski jami so prepričani, da njihov podzemni spektakel, ki ga vsako leto nadgrajujejo, velja za eno od desetih najlepših podob božiča na svetu.

Rdeča nit jubilejnih jaslic so simbolične snežne krogle, v kakršni v Koncertni dvorani znamenito You Raise Me Up zapoje vokalistka Urška Kastelic. Poleg nje sta letošnja glasbena gosta še Nuša Derenda in Luka Sešek. Predstave bodo od 25. do 30 decembra, vsak dan med 13.30 in 17. uro.

Z živimi jaslicami, ki so jih v Sloveniji prvič uprizorili prav v Postojnski jami, družba zaključuje še eno poslovno uspešno leto s predvidoma preko 31 milijonov evrov prihodkov in 9,5 milijona evrov čistega dobička.

Prvi mož Marjan Batagelj pravi, da je recept, kako biti vsako leto najboljši, predvsem stalno vlaganje v razvoj. V podjetju pravkar začenjajo z zahtevno štirimilijonsko naložbo v prenovo promenade, ki bo v več fazah potekala štiri leta in zaokrožila podobo parka Postojnske jame. Načrt so zaupali arhitektu Leonu Belušiču. Do prihodnje sezone bodo zaključili tudi prenovo še drugega dela hotela Jama, s čimer bodo pridobili dodatne sobe in še eno kongresno dvorano za 400 ljudi. Prenoviti pa nameravajo tudi upravno stavbo.


Najbolj brano