Razveselili so se novega UZ aparata

V Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna so se nedavno razveselili donacije sodobnega ultrazvočnega aparata, s katerim bodo še bolje poskrbeli za zdravje žensk in novorojenčkov.

23.000 evrov vredna naprava je razveselila osebje postojnske 
porodnišnice, še bolj pa bo ženske in otroke, ki jim je namenjena.  Foto: Valter Leban
23.000 evrov vredna naprava je razveselila osebje postojnske porodnišnice, še bolj pa bo ženske in otroke, ki jim je namenjena.  Foto: Valter Leban

POSTOJNA > Podarila jim ga je življenjska zavarovalnica NLB Vita, ki je donacijo 23.000 evrov vrednega aparata izpeljala v sodelovanju z društvom Slojenčki, ki zbira denar za opremo slovenskih porodnišnic. Njegova predsednica, sicer vodja Centra za nosečnice v postojnski porodnišnici Nataša Tul Mandić, je povedala, da ga bodo uporabljali v sprejemni ambulanti, kjer vsak dan pregledajo več kot 20 žensk. Z njim bodo nadomestili 15 let star in glede na razvoj tehnologije že zastarel aparat. Ustrezna diagnostika bo po novem lažja, saj bo omogočil kakovostnejšo in natančnejšo sliko. Postojnska porodnišnica je sicer med bolje opremljenimi prav po zaslugi donacij, kljub temu pa je potreb po dodatni in sodobnejši opremi, s katero bi dohitevali razvoj, še precej.


Najbolj brano