Brez drsališča edinole Piran

Še pred dvajsetimi leti povprečen otrok v istrskih občinah ni bil nikoli na drsališču. V zadnjih letih pa so ledene ploskve postale stalnica. V Ankaranu, Kopru in Izoli so že zaživele, medtem ko bodo v Portorožu med počitnicami odprli kotalkališče.

Drsanje tik ob morju predstavlja predvsem za otroke poseben 
užitek. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Drsanje tik ob morju predstavlja predvsem za otroke poseben užitek. Foto: Tomaž Primožič/FPA

ISTRA > V Kopru so se že tretje leto zapored odločili za kar veliko drsališče tik ob morju. V dopoldanskih urah je med tednom namenjeno koprskim osnovnošolcem. Prvotno je bilo načrtovano, da bo odprto do petega januarja, a so se organizatorji zaradi velikega zanimanja za drsanje odločili, da bodo obratovanje podaljšali do 12. januarja. Med ponedeljkom in četrtkom ter ob nedeljah je odprto med 9. in 21. uro, ob petkih in sobotah pa med 9. in 24. uro. Na predbožični večer in za silvestrovo bo urnik drsališča podaljšan do 24. oziroma do 1. ure zjutraj.

Vstop na drsališče v Kopru za eno uro stane dva evra, izposoja drsalk en evro, izposoja pingvina, ki je v pomoč pri drsanju, pa dva.

2

evra za uro drsanja je cena na koprskem drsališču

1

evro stane izposoja drsalk na koprskem drsališču

Ankaransko drsališče bo obiskovalcem na voljo do vključno 2. januarja. Od ponedeljka do četrtka je odprto med 16. in 22. uro, za vikend pa bo odprto dlje, ob petkih in sobotah tudi do polnoči. Med šolskimi počitnicami bo drsališče obratovalo med 10. in 23. uro. V Ankaranu sta vstopnina na drsališče in izposoja drsalk brezplačna.

Drsališče v Izoli bo odprto vse do 19. januarja. Na njem je mogoče drsati od ponedeljka do četrtka med 12. in 21. uro, zadnji vstop je možen ob 20. uri. Ob petkih, sobotah, nedeljah, med prazniki in šolskimi počitnicami je ljubiteljem ledenih ploskev drsališče na razpolago od 10. do 23. ure.

V Portorožu letos drsališča niso načrtovali, so nam pojasnili v tamkajšnjem Turističnem združenju. Bodo pa med 27. in 30. decembrom v Monfortu odprli kotalkališče. Njegov urnik bo med 10 in 20. uro, vstopnina in izposoja kotalk bosta brezplačni. Za praznično kotalkališče bodo namenili do 5000 evrov, kar vključuje tudi DJ-a, možnost izposoje kotalk in pester program Kotalkarskega kluba Zvezda. Ankaranska občina je za tamkajšnje drsališče odštela 20.618 evrov, v Izoli pa so v proračunu zanj predvideli 40.000 evrov, a bodo del stroškov pokrili s prodajo vstopnic. V Kopru občina skrbi za vsakodnevni spremljevalni program, za postavitev in upravljanje drsališča je poskrbelo podjetje Skupina Tojeto. Kakšen znesek so mu namenili, niso razkrili.


Najbolj brano