Silvestrske magnolije

Da je večer pred polnočjo, ko se staro leto prevesi v novo, za številne eden najlepših v letu, vedo tudi v Gledališču Koper, zato vas vabijo, da se jim pridružite na večeru popularne klasike z Godalnim kvartetom Magnolija in gosti: tenoristom Mihom Zabretom, pevko Ano Strajnar, tolkalcem Goranom Moskovskim ter plesalkama stepa. Večer bo povezoval Patrik Greblo.

Godalni kvartet Magnolija
Godalni kvartet Magnolija  

V Gledališču Koper imajo silvestrski večeri, na katerih se glasbeni dogodki in koncerti izmenjujejo z gledališkimi predstavami, že desetletje dolgo tradicijo; od leta 2009, ko so obiskovalci gledališča novemu letu nazdravili skupaj s člani tria Eroica, so se gledalcem predstavili še Big Band RTV Slovenija, Marko Hatlak & FUNtango, CelloArt, Big Band Nova, Alenka Godec in Tinkara Kovač.

Letošnji silvestrski koncert so v Gledališču Koper poimenovali Silvestrske magnolije, saj se občinstvu predstavlja Godalni kvartet Magnolija z gosti. Kvartet sestavljajo štiri akademske glasbenice, članice Simfoničnega orkestra RTV Slovenija (Tina Mozetič) in orkestra Slovenske filharmonije (Jelena Šarc, Marjetka Šuler Borovšak in Petra Greblo), ki so se v želji po družnem muziciranju odločile za skupno glasbeno pot. “Povezujejo nas glasbene in družinske vezi,” pojasnjuje čelistka Petra Greblo. “Vse smo dvakratne mame, ki poleg družinskih in službenih obveznosti najdemo čas za sprostitev in igranje v kvartetu, s katerim si uspešno utiramo začrtano glasbeno pot z različnimi projekti.” Njihov repertoar obsega izvirne skladbe za godalni kvartet ali priredbe zanj: od klasike, slovenskih narodnih, muzikalov, filmske glasbe in vse tja do pop zvrsti.

“Za naše glasbeno silvestrovanje smo izbrali res prijeten program, na visoki izvedbeni ravni, pa vendar poslušljiv in poznan širšim množicam,” zatrjuje dirigent Patrik Greblo, ki bo večer vodil in povezoval. “Seveda ne bo samo klasika, bo tudi zabavna glasba, vse v izvedbi Godalnega kvarteta Magnolija, ki nekako nadaljuje delo in poslanstvo pred leti priljubljenega kvarteta Rožmarinke. In kako tudi ne bi, saj sta dve članici Magnolije bivši Rožmarinki. Če temu dodamo še opernega pevca in pevko muzikalov,” dodaja v šali, “je moja prisotnost že povsem odveč.”

Res je! Članice godalnega kvarteta so v goste povabile odličnega tenorista Miho Zabreta in pevko Anjo Strajnar. Zabret velja za najboljšega tenorista med zdravniki in najboljšega zdravnika med tenoristi, saj je v svojo poklicno zdravniško pot vtkal tudi strast do glasbene umetnosti; sodeluje v številnih glasbenih projektih. Med drugim je bil zmagovalec Improvizije leta 2014 in 2016, od leta 2017 pa sodeluje v pop opernem triu Eroika Aromatika pod producentskim vodstvom Patrika Grebla in Urše Mravlje. Anja Strajnar že desetletje umetniško vodi in je tudi glavni vokal zasedbe Akordika, ki izvaja glasbo iz muzikalov na lasten, unikaten način. Ima glavno vlogo v glasbeno-gledališki predstavi Grand pok, virtuozni kabaret, v pevsko-plesni vlogi pa nastopa tudi v muzikalih Mamma mia, Alpska saga in Madagascar. Kvartet Magnolija bo z ritmom dodatno podprl uveljavljeni tolkalec in pedagog Goran Moskovski, zunanji sodelavec Big banda RTV Slovenija ter član stalne zasedbe na najpomembnejših festivalih. Večer bo zaokrožil nastop plesalk, članic kluba plesne šole Mojce Horvat, Ane Krevh in Klare Greblo.

In koga v Gledališču Koper še posebej vabijo, da prisluhne koncertu? “Vabimo vse, ki ne želite večera preživeti pred televizorjem, saj si oddajo lahko ogledate tudi kak dan kasneje, če ste res želeli spremljati vnaprej posneta novoletna rajanja ob harmoniki. In ker smo ljudje v svojem bistvu družabna bitja, bi bilo škoda tak večer preživeti običajno,” pojasnjuje Patrik Greblo. “Priložnost je pravšnja, da se ta večer nekam odpravite, vendar ne predaleč, da ne bi mogli odštevanja pred polnočjo dočakati ali v topli postelji ali z družino. Posebej pa vabim vse, ki bi radi z menoj odpeli Silvestrski poljub na odru Gledališča Koper.”


Najbolj brano