Za zimski utrip spet skrbi drsališče

Veselodecembrsko dogajanje je pestro tudi na Postojnskem. Za živahen zimski utrip v središču mesta že šesto leto zapored skrbi dobro obiskano drsališče, na trgu pa obratuje kiosk s kulinarično ponudbo, danes bo otroke obiskal dedek Mraz.

 Za organizirane skupine je drsališče   odprto že dopoldne, sicer pa 
od 16. do 21. ure, ob vikendih pa od 10. do 21. ure. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Za organizirane skupine je drsališče odprto že dopoldne, sicer pa od 16. do 21. ure, ob vikendih pa od 10. do 21. ure. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Ob podpori občine in številnih pokroviteljev je drsališče postavilo domače podjetje Studio Proteus. Ledena ploskev bo mlade in manj mlade vabila do konca januarja, jutri ob 17. uri bo na sporedu prvi turnir v curlingu. Direktor Studia Proteus Ernest Zakarija je zadovoljen, da je drsališče zasedeno skoraj ves dan, saj je ob dopoldnevih priljubljeno za izvedbo šolskih športnih ur, popoldne in ob vikendih pa za rekreacijo.

Za čarobno vzdušje v mestu, h kateremu je prispeval tudi prvi sneg, je prejšnji teden poskrbel tradicionalni Praznik luči in pozdrav zimi, ki so ga pripravili postojnska občina, vrtec in srednja gozdarska šola ter društvo prijateljev mladine. Program v parku SGLŠ in na mestnem trgu so popestrili v dobro vilo, snežinke in palčke oblečene delavke vrtca, čarovnik Grega, pravljičarka in ljudska pevka Ljoba Jenče, klovnesa Eva Š. Maurer, nastop z lajno, gongom in saksofonom, živi kip, mladi glasbeniki in drugi. Otroci so v spremstvu staršev v sprevodu po Tržaški cesti, ob kateri so nastopili pevski zbori, v lanternah ponesli na desetine lučk do mestnega trga, kjer se je pod praznično smreko program nadaljeval s sejmom in brezplačnim drsanjem.

Danes ob 17. uri kulturni dom vabi na obisk dedka Mraza in predstavo Škratka Sladka in praznične igrarije, v četrtek na otroško predstavo O lisički zviti tički, v soboto bo leto sklenil tradicionalni etno jazz koncert. V atriju Inštituta za raziskovanje krasa je na ogled razstava Zima Društva likovnih ustvarjalcev Postojna. 26. decembra bo pri kozolcu v Belskem tradicionalno žegnanje konj in proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, Postojnska godba 1808 bo pripravila svoj tradicionalni božično-novoletni koncert. Dogajanje bo sklenilo tradicionalno silvestrovanje na Titovem trgu s skupino Lisjaki in županovo zdravico ob polnoči.


Najbolj brano