Nosilci igre Kopra Primorske na izhodnih vratih

Vse bolj se zdi, da je v nedeljo zadnjič na veliki košarkarski oder prikorakala Koper Primorska v zdajšnji zasedbi. V Laktaših je bilo sicer videti motivirano ekipo, kot da bi bilo v klubu vse tako kot v minuli sezoni. A vse bolj se zdi, da so fantje dosegli še zadnji zastavljen cilj - obstanek, potem pa bodo (ali so že) ključni igralci pomahali v slovo.

Bosta Jaka Blažič (v zelenem dresu) in Žan Mark Šiško kmalu 
soigralca? Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska
Bosta Jaka Blažič (v zelenem dresu) in Žan Mark Šiško kmalu soigralca? Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska

KOPER > O težavah KK Koper Primorska se v raznih medijih v regiji piše že skoraj dva meseca, a v zadnjem času so se napovedi, kam bo pot vodila nosilce igre koprskega kluba, že tako namnožile, da bi pričakovali konkretno reakcijo iz kluba. Ta je v zadnjih tednih zelo omejil komunikacijo, še posebej, odkar je po porazu s Cedevito Olimpijo v ligi Aba odpoved dal tiskovni predstavnik Aljaž Močnik. Klub je bil do tedaj vseskozi izjemno aktiven v komuniciranju z mediji in na družbenih omrežjih.

Na klubski naslov smo naslovili nekaj vprašanj o statusu igralcev in zamujanju s plačili, vendar odgovorov nismo prejeli. V naslednjih dneh je menda le moč pričakovati uradni odziv, kar kaže, da vendarle še obstaja nekaj možnosti, da bi ekipa sezono nadaljevala v (skoraj) enaki zasedbi kot do zdaj.

Jurica Golemac, trener KK Koper Primorska

“O težavah se govori in piše že vsaj poldrugi mesec, vendar smo vsi še vedno tukaj.”

“Ne vem, kaj bo prihodnji teden”

Na nedeljski tekmi v Laktaših si je Primorska z zmago - tudi če nosilci igre odidejo - verjetno že zagotovila obstanek v ligi Aba, kar pomeni, da bi bilo veliko laže najti novega investitorja. Lokalni mediji so o težavah spraševali trenerja Jurico Golemca, ki ima brez kančka dvoma največje zasluge, da je ekipo kljub težavam obdržal skupaj. To mu je uspelo do včeraj, ko se je odprl petdnevni prestopni rok med klubi lige Aba. In kaj je tekmecem laže kot “pleniti” pri novincu in senzaciji letošnjega tekmovanja, ki je ves prvi del sezone uvrščen na mestih, ki peljejo v končnico lige? “O težavah se govori in piše že vsaj poldrugi mesec, vendar smo vsi še vedno tukaj. Ne vem pa, kaj bo prihodnji teden. Vodim skupino fantov, ki so skrajno pošteni drug do drugega in do vseh, ki delajo v klubu. Nikoli se niso na glas vprašali, ali bi se morda odločili za stavko zaradi zamujanja plač. Kaj bo z njimi, bodo odločili ljudje, ki imajo glavno besedo v klubu,” je poudaril Golemac. Marka Jagodića-Kuridžo, enega ključnih igralcev, so novinarji vprašali, če se seli k Crveni zvezdi, ki bo v ponedeljek gostovala v Kopru.

“O tem zdaj ne morem govoriti. Najprej se moram sestati s trenerjem Jurico Golemcem, potem pa bomo videli, kako in kaj,” je povedal Kuridža, ki je pred tremi tedni za PN dejal, “da absolutno razmišlja samo o svojem klubu” in da je v Kopru zadovoljen. Ob srbskem krilnem centru se redno pojavljajo še trije igralci, ki so zanimivi bogatejšim. Za Žana Marka Šiška se je močno ogrela Cedevita Olimpija, zanimanje vzbuja Ivan Marinković, po poročanju več spletnih portalov pa naj bi Lance Harris (sicer MVP 11. kroga lige Aba) že prekinil pogodbo s koprskim klubom. Povezujejo ga z Mornarjem iz Bara.

Kam je izginil Sixt?

V imenu ni več glavnega pokrovitelja Sixta, čeprav so iz kluba avgusta po združitvi nosilca prvoligaške licence KK Lastovke in ŠD Koš v KK Koper Primorska sprva sporočili, da bo članska ekipa še naprej nosila ime Sixt Primorska. A se je Sixt tudi na dresih preselil na hrbtno stran, na sprednjem delu dresa ga je nadomestil napis Vehicle Rent. V začetku oktobra sta se poslovno razšla dotedanja solastnika Sixta (blagovno znamko upravlja podjetje Anticus d.o.o.). Večinski lastnik Gregor Vuga, ki je tudi predsednik kluba, je poslovnemu partnerju Mihi Debevcu prodal delež Sixta (spremembe v poslovnem registru so bile vpisane 23. septembra). Vuga je zdaj lastnik blagovne znamke Vehicle Rent oziroma podjetja Car Target Group d.o.o. Težave pri financiranju kluba naj bi po nekaterih podatkih nastale zaradi zapleta ob prodaji deležev. Tudi o tem smo skušali pojasnila dobiti v klubu, a za zdaj brez uspeha.

Do združitve s ŠD Koš avgusta letos je članska ekipa poslovala kot družba z omejeno odgovornostjo Incognitus, športni marketing d.o.o. Ta je imel lani 1,526.349,35 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je znesek, ki se je ves čas omenjal kot proračun članske ekipe. Incognitus ima trenutno blokiran poslovni račun.


Najbolj brano