Polepšali jim bodo praznike

Drobne pozornosti, še posebej v prazničnem času, veliko pomenijo. Predvsem starejšim, ki so pogosto osamljeni, meni Ajda Miška, pobudnica akcije, s katero bodo tudi letos razveselili uporabnike storitve pomoč na domu v goriških občinah. Prostovoljce vabijo, da zanje spečejo pecivo.

S pecivom bodo tudi letos obdarili starejše v goriških občinah.
S pecivom bodo tudi letos obdarili starejše v goriških občinah.  

NOVA GORICA Akcija Pecivo za starejše poteka že četrto leto. Pobudnica, Novogoričanka Ajda Miška, za praznike vedno veliko speče, enako kot njeni prijatelji in sorodniki. Pred leti se je domislila, da bi ga komu podarili in mu s tem polepšali praznike. V zadnjih letih prostovoljci na čelu z Ajdo ob zaključku leta obdarujejo uporabnike storitve pomoč na domu v šestih občinah na Goriškem. Da peciva ne bi zmanjkalo, vabijo vse, ki uživajo v peki, da sodelujejo v akciji.

Odzivi uporabnikov so zelo pozitivni. Ganjeni so, da se nekdo spomni nanje, ki bivajo doma in ne v domu upokojencev, kjer tamkajšnji zaposleni že poskrbijo za praznično vzdušje. “Med nami je veliko starejših in invalidnih oseb, ki ostajajo na svojih domovih, nekateri brez sorodnikov ali prijateljev. V prazničnem decembru, ko se vsi radi družimo in izmenjujemo dobre misli, ne pozabimo na tiste, ki ostajajo zaradi bolezni, invalidnosti in starosti doma,” poudarja strokovna delavka iz novogoriškega doma upokojencev Tanja Peloz. “Če nimate časa za doma pripravljeno pecivo, bomo veseli tudi kupljenih dobrot,” pristavlja.

Primerno je suho pecivo, brez pokvarljivih nadevov, ki ga ni treba hraniti v hladilniku. Zbirali ga bodo v sredo, 18. decembra, med 8. in 14. uro v Domu upokojencev Nova Gorica (Gregorčičeva 16), Domu Podsabotin (Podsabotin 27), Centru za dnevne aktivnosti starejših Šempeter pri Gorici (Cesta Prekomorskih brigad 62 a), Centru za pomoč na domu (Trg Jožeta Srebrniča 6, Solkan) in v Hiši dobre volje Deskle (Cesta ob Soči 2). Med uporabnike storitev Centra za pomoč na domu bodo pecivo razdelili v petek, 20. decembra.


Najbolj brano