Na Nanos ob polni luni

Petek trinajsti, pa še polna luna ... Vraževerni porečejo - Ni šans!, ljubitelji pohodništva in adrenalinski navdušenci pa bodo najbrž zastrigli z ušesi ob vabilu na Novoletni nočni pohod na Nanos ob polni luni, ki ga jutri organizira neumorna Mojca Jakomin iz Sv. Antona.

Jo bo jutrišnji petek trinajsti zagodel pohodnikom? Vremenska 
napoved za   večerni pohod na  Nanos žal  ni najbolj obetavna ... Foto: Mojca Jakomin
Jo bo jutrišnji petek trinajsti zagodel pohodnikom? Vremenska napoved za večerni pohod na Nanos žal ni najbolj obetavna ... Foto: Mojca Jakomin

Do novega leta so sicer še skoraj trije tedni, a ker smo že globoko v veselem decembru, se je pač tudi jutrišnjega nočnega pohoda na Nanos prijelo ime “novoletni”. Pa tudi Luna, ki se je danes zgodaj zjutraj napolnila, bo jutri zvečer - če bo nebo le jasno - še vedno sijala v vsej svoji polnosti. “Gleda na rek, da ima noč svojo moč in da jo ima ob polni luni še podvojeno, se jo splača izkoristiti,” pravi organizatorica pohoda Mojca Jakomin, ustanoviteljica Body&Mind&Soul programov (programi za zdravo in srečno življenje), ki je, med drugim, letošnjega avgusta na Nanos zvečer popeljala več kot 70 navdušencev iz vse Slovenije in tudi iz Hrvaške, da bi skupaj “lovili” utrinke oziroma “solze svetega Lovrenca”.

“Vedno več ljudi iz vseh koncev Slovenije se udeležuje naših, vse prej kot mirnih, nočnih pohodov. Vsak pohod je nekaj posebnega, kot vsak izmed vas, ki pride s svojo posebno energijo,” poudarja Mojca Jakomin. “Če gremo v hrib kot neznanci, pridemo nazaj v dolino kot prijatelji in to je tudi najlepši del naših druženj, ki velikokrat trajajo še dolgo po pohodu.”

Zbirno mesto je ob 17.15 na parkirišču v Razdrtem (pod Nanosom), kjer si bodo udeleženci nadeli Božičkove kapice in naglavne lučke ter se ob 17.30 podali na pot. Hoje je za uro do uro in pol. Ob 19.30 jih v Vojkovi koči čaka večerja - brkinska specialiteta: krompir v zevnici s klobaso, domač jabolčni štrudelj in kozarček rujnega. Kdor želi, bo prespal v koči in se naslednji dan vrnil v dolino, ostali pa se bodo proti Razdrtemu odpravili še isto noč. Obvezne so prijave. Več informacij na www.mojcajakomin.com.


Najbolj brano