Košarkarji VDC bi radi vadili tudi pozimi

Košarkarska ekipa VDC Nova Gorica, ki jo sestavlja 17 fantov in deklet, nima prostorov za vadbo v zimskem času. V okviru akcije Košarkarji za košarkarje bodo na tekmah novogoriške članske košarkarske ekipe zbirali denar, da bo lahko vadila pod streho. Kmalu pa bo trenirala tudi z mlajšimi selekcijami novogoriškega košarkarskega društva.

Akcijo so predstavili vodja KD Nova Gorica  Jan Zavrtanik, direktorica VDC Tanja Cink in strokovna delavka v VDC Vaneja 
Bambič.  Foto: Alenka Ožbot
Akcijo so predstavili vodja KD Nova Gorica Jan Zavrtanik, direktorica VDC Tanja Cink in strokovna delavka v VDC Vaneja Bambič.  Foto: Alenka Ožbot

NOVA GORICA “Vloga kluba v tej pobudi je najprej ta, da košarkarje VDC Nova Gorica spravimo pod streho, da jih v zimskem času umaknemo z zunanjih igrišč, saj je nepojmljivo, da njihovi treningi potekajo na mrazu in v dežju. Zato bomo poskušali na naših članskih tekmah, ki potekajo približno vsako drugo soboto, s prostovoljnimi prispevki zbrati denar, s katerim bomo omogočili ekipi trening pod streho,” poudarja vodja Šole košarke v Košarkarskem društvu Nova Gorica mladi Jan Zavrtanik. Ob tem pristavlja, da v društvu ne vzgajajo samo košarkarjev, ampak tudi otroke v dobre odrasle ljudi.

V okviru projekta Življenje je košarka, v katerega so vključeni štirje varstveno delovni centri, med njimi tudi VDC Nova Gorica, že vrsto let organizirajo vadbo košarke, prilagojeno osebam z motnjami v razvoju. V Košarkarskem društvu Nova Gorica mladi je zrasla pobuda, da bi košarkarsko ekipo novogoriškega VDC vključili v njihovo šolo košarke in v društvo. Februarja prihodnje leto bodo tako začeli s skupnimi treningi. Vsako drugo sredo se bo varovancem VDC pridružila ena od mlajših selekcij košarkarskega društva.

Postali so družini prijazno podjetje

VDC Nova Gorica je v sredo v Ljubljani pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje. Podelil mu ga je Ekvilib Inštitut v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poleg strokovnega sodelovanja pripravljajo še dobrodelno akcijo, v kateri bodo zbirali denar za najem telovadnice za košarkarje VDC. “Naša košarkarska ekipa je zbrana že približno osem let, v tem času se je zelo povečala, trenutno je 17 fantov in deklet, vsi so odrasle osebe z motnjo v razvoju. Najprej smo trenirali na igrišču ob enoti Stara Gora, ki je postalo kmalu premajhno, zato smo treninge preselili na zunanje igrišče v Novi Gorici. Tam pa smo omejeni zaradi vremena, tako da trening odpade, kadar je prehladno ali dežuje” stisko njihove košarkarske ekipe opisuje strokovna delavka za rekreacijo v VDC Vaneja Bambič. Kot pravi, so njihovi košarkarji navdušeni, da bodo trenirali s “pravimi” košarkarji, veselijo se tudi, da bodo postali člani kluba in bodo lahko oblekli njegove majice.

Dobrodelna akcija se začne v soboto

Dobrodelna akcija Košarkarji za košarkarje se bo začela v soboto ob 19. uri na domači tekmi novogoriške članske košarkarske ekipe v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici, kje bodo zbirali prostovoljne prispevke za košarkarsko ekipo VDC Nova Gorica.


Najbolj brano