Zabiče so presenetljivo zmagale v Sežani

Kar štirje od petih tekem balinarske superlige so se razpletli šele v zadnjih minutah. Največje presenečenje so z zmago v Sežani pripravile Zabiče, vodilni Agrochem Hrast pa se je namučil na Belem Križu.

Gregor Korošec je bil eden izmed najbolj zaslužnih za zmago 
Marjetice Koper. Foto: Simon Maljevac
Gregor Korošec je bil eden izmed najbolj zaslužnih za zmago Marjetice Koper. Foto: Simon Maljevac

Nič kaj lahko delo niso imeli balinarji iz Kobjeglave na gostovanju pri Aikea Anteni. Agrochem Hrast je uvodoma pobegnil na 10:4, a so se vztrajni domačini vrnili v igro in po zmagi štafete Jan Blažič-Nikola Đorđević izid znižali na 8:10. V zadnjih klasičnih igrah je vodilno moštvo superlige s prvim igralcem lige Erikom Petričem, mladim reprezentantom Jako Štremflom in Markom Švaro uspelo osvojiti pet točk. Tako je s šesto zmago v sezoni zadržalo prednost pred najbližjimi zasledovalci iz Škofje Loke, ki so pričakovano gladko slavili pri Košani.

Na tretje mesto so z zmago v Sežani skočile Zabiče, ki so presenetljivo prevladovale v klasičnih igrah. Kraševci so po zaslugi 41 točk Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju prvi povedli, nato pa je dve točki za 8:4 v korist Skale dodal še njegov brat Matija. V natančnem zbijanju sta Simon Možina in Damir Laginja napovedala, da gostje ne nameravajo poceni prodati svoje kože. Skala je v končnico vstopila z minimalnim vodstvom, a to ni bilo dovolj za zmago, saj so Zabiče domačinom prepustile zgolj dve točki v igri dvojic, ostalih šest pa pospravile v svoj žep za minimalno, a zelo sladko zmago. “Uspelo nam je presenetiti domačine. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, a smo v končnici s pametno postavitvijo igralcev prišli do pomembne zmage v boju za prva štiri mesta,” je bil upravičeno zadovoljen izkušeni Anton Fabec.

Tudi drugi superligaš iz bistriške občine je sobotni večer pričakal v vedrem razpoloženju. Ilirska Bistrica se je proti Postojni morala pošteno potruditi. Izjemni Martin Zdauc je s 47 zadetimi kroglami ponovno blestel v hitrostnem zbijanju, a niti to ni bilo dovolj za izdatnejšo prednost Bistričanov, ki so morali v končnici tekme celo loviti zaostanek. Bojeviti Postojnčani so v zadnjih klasičnih igrah vendarle popustili in obračun v Obrovu se je razpletel z zmago Ilirske Bistrice, ki trenutno zaključuje prvo polovico superligaške lestvice.

Po domači zmagi proti Krimu so lažje zadihali v vrstah koprske Marjetice. Rezultatska tehtnica se je ves dvoboj nagibala zdaj na eno zdaj na drugo stran. Ljubljančani so bili po zmagi v štafeti v rezultatski in psihološki prednosti, vendar so se Koprčani, na čelu z razigranima Senadom Ramićem in Gregorjem Korošcem, pobrali iz brezna in po dramatičnem zaključku dvignili roke v znak zmagoslavja.

Rezultati

Superliga 7. krog - Aikea Antena : Agrochem Hrast 11:15, Košana : Trata 6:20, Marjetica Koper : Krim 15:11, Skala : Zabiče 12:14, Ilirska Bistrica : Postojna 16:10.Vrstni red - Agrochem Hrast 12, Trata 10, Zabiče 9, Krim inIlirska Bistrica 8, Postojna in Skala 7, Marjetica Koper 5, Aikea Antena 4, Košana brez točk.


Najbolj brano