Ob drsališču bo pestro ves december

V petek so s prihodom Miklavža praznične lučke prižgali tudi v Ilirski Bistrici. Poleg mestnih ulic je v parku Nade Žagar zažarela tudi pravljična deželica, ki se je vsako leto razveselijo najmlajši. Na športnem igrišču v parku pa so v petek odprli tudi drsališče.

Ob odprtju je drsališče pritegnilo veliko otrok, pa tudi odraslih in 
tako pričakujejo tudi vse konce tedna in med počitnicami. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Ob odprtju je drsališče pritegnilo veliko otrok, pa tudi odraslih in tako pričakujejo tudi vse konce tedna in med počitnicami. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > “Drsališče, ki je v Ilirski Bistrici letos že tretje leto, se je med Bistričani kar lepo prijelo. Dobro je obiskano predvsem ob koncih tedna ter med šolskimi počitnicami,” je povedala direktorica bistriškega Turistično informacijskega centra Maja Uljan, ki skupaj z Občino Ilirska Bistrica organizira praznično dogajanje v mestu.

Drsališče, ki so ga uredili na športnem igrišču v parku Nade Žagar, je med tednom odprto med 16. in 20. uro, ob koncih tedna in med božično-novoletnimi počitnicami pa med 10. in 20. uro. Ob izposoji drsalk obiskovalcem zaračunajo dva evra, sicer pa vstopnica stane en evro.

V prazničnem mesecu se bo v mestu dogajalo še marsikaj, kar bo polepšalo dni predvsem otrokom. 14. in 21. decembra pripravljajo v Pavlovčevi galeriji praznične ustvarjalne delavnice z Andrejo Kranjec, na zadnji dan v letu pa bo v Domu na Vidmu ob 17. uri otroško silvestrovanje s pevko Andrejo Zupančič in obisk Dedka Mraza.

Silvestrovanja letos ne bo

Javnega silvestrovanja za odrasle na prostem pa letos ne bo, so se odločili na občini. “Razlog je predvsem ta, da se gostinci niso odločili za sodelovanje. Bodo pa silvestrovanja potekala v organizaciji posameznih gostincev in turističnih kmetij,” je pojasnila Uljanova.

Zadnji dve soboti v letu pa bosta v ogrevanem šotoru pri gimnaziji koncerta zabavne glasbe.


Najbolj brano