V novi številki Primorskih novic preberite

“Upam, da je to zadnji udarec iz nekdanjega zakona,” je takoj po prihodu iz sodne dvorane danes dejala nekdanja televizijska voditeljica Ivana Šundov, ki ji novogoriško tožilstvo očita poslovno goljufijo pri prodaji stanovanja na Hrvaškem. Obtožb tožilstva danes ni priznala, zato se bo sojenje začelo februarja prihodnje leto.

Ivana Šundov je zaradi poslovne goljufije danes sedla na zatožno  
klop novogoriškega okrožnega sodišča, a očitkov ni priznala. Foto: Luka Carlevaris
Ivana Šundov je zaradi poslovne goljufije danes sedla na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča, a očitkov ni priznala. Foto: Luka Carlevaris

Za Iračana najprej šest let zapora, nato še pet let izgona

Na novogoriškem okrožnem sodišču so 26-letnega Iračana, ki je 7. julija popoldne na izvozu hitre ceste H4 na Vogrskem poskušal ubiti taksista, mu ukrasti vozilo in umoriti policista, obsodili na šest let zapora, za tem pa ga čaka še najdaljši, petletni izgon iz Slovenije. Razglasitve sodbe Amar Yassin Al Hamdani danes ni poslušal.

Pogrešanega Danijela Božića so našli umorjenega v gozdu pri Kranju

Zle slutnje svojcev Danijela Božića, ki je v neznano izginil v petek, 15. novembra, ko sta dva moška v Ankaranu brutalno pretepla Ljubljančana Žarka T., so se uresničile. Vse od njegovega izginotja v zelo nenavadnih in sumljivih okoliščinah jih je skrbelo, da se mu je zgodilo nekaj hudega. Včeraj dopoldne so Božića našli umorjenega v gozdu v okolici Kranja.

Slovenija s tožbo brani svoj zaščiten teran

Splošno sodišče EU v Luksemburgu bo jutri obravnavalo tožbo Slovenije proti Evropski komisiji zaradi dodelitve izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran. Slovenija meni, da je izjema nezakonita in zavajajoča. Predsednik Civilne iniciative za spoštovanje zaščite vina teran Marjan Colja pričakuje, da bo sodišče razsodilo na podlagi prava in razglasilo delegirani akt za ničen.

Podzemni rovi za obisk

Jutrišnje odprtje (ob 12. uri) razstave v Pokrajinskem muzeju Koper o pomembnih osebnostih koprskega družbenega življenja v obdobju po letu 1945 predstavlja tudi začetek široko zastavljenega projekta Koper Capodistria 1500. V njegovem sklopu bodo pripravili vrsto aktivnosti, s katerimi bodo obeležili leto 524, ki velja za začetek srednjeveškega in s tem današnjega Kopra.

Šempas naj bo zgled invalidu prijazne vasi

Vprašanja dostopnosti za ljudi iz ranljivih skupin na podeželju niso povezana samo z odpravljanjem arhitektonskih ovir ali na primer z urejanjem spletnih portalov, ki so prilagojeni slabovidnim. Povezana so tudi s spreminjanjem miselnosti. To med drugim upošteva projekt na Goriškem, ki ga vodi društvo slepih in slabovidnih.

“Novogoriški proračun je razvojno naravnan”

Pokriti bazen, skupnostni center, gradnja zdravstvenega doma in komunalne infrastrukture v coni Kromberk vzhod, vrtec v Grgarju, kolesarsko omrežje v mestu so največje naložbe v letih 2020 in 2021. Liste Mateja Arčona danes ni bilo na sejo, tudi svetniki Soče so jo zapustili. Razlog? Obsežno gradivo je prispelo le teden dni pred izredno sejo.

Nekoga moraš imeti rad na Ta veseli dan kulture

Jutri praznujemo Prešernov rojstni dan in vseslovenski Ta veseli dan kulture. V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) so že danes podelili Trubarjevi priznanji in zahvalne listine, že opoldne pa novinarjem predstavili dragocene nove pridobitve.


Najbolj brano