Norveški zid in TV mrk

Drugi krog svetovnega rokometnega prvenstva (SP) za ženske na Japonskem je Slovenkam prinesel prvi poraz. Mnogo boljše so bile finalistke zadnjega SP, Norvežanke. Med strelke sta se vpisali dve Primorki. Jutri čaka naša dekleta Angola.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu 
svetovnega prvenstva v Kumamotu izgubila proti Norveški z 
20:36. Foto: STA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Kumamotu izgubila proti Norveški z 20:36. Foto: STA

KUMAMOTO > Ženska rokometna reprezentanca ni uspela pripraviti še drugega presenečenja. Potem ko so padle bronaste s prejšnjega SP, Nizozemke, je našim dekletom v prvem polčasu dobro kazalo proti finalistkam, Norvežankam, saj so zaostajale le za en gol. V drugem polčasu so Skandinavke našo igro povsem ustavile. Selektor Uroš Bregar je kmalu videl, da nima smisla vztrajati s prvo postavo, saj je bila tekma sredi drugega polčasa odločena in priložnost so dobile rezervistke. Bistveno pomembnejša bo jutrišnja tekma z afriškim prvakom Angolo, ki se bo začela ob desetih dopoldne. Dekleta morajo zmagati, če se želijo prebiti v drugi del svetovnega prvenstva.

Nagajivi televizijski mrk

Današnja tekma Slovenije in Norveške ljubiteljem rokometa ne bo ostala v spominu samo po dveh zelo različnih polčasih - po izrednem slovenskem prvem in po zlomu naše igre v napadu in številnih lahkih norveških protinapadih v drugem.

Slovenija : Norveška 20:36 (12:13)

Dvorana Aqua Dome, gledalcev 1680, sodnici Charlotte in Julie Bonaventura (obe Francija).

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič, Gros 9 (2), Žabjek, Stanko 3, Abina 1, Barič 1, Ferfolja, Ljepoja, Zulić 3 (1), Pišek, Vučko, Svetik 3, Beganović. Selektor: Uroš Bregar.

V anale bo šla po potezi Telekoma, največjega ponudnika telekomunikacijskih storitev pri nas. Signal postaje Šport TV 1, kjer je potekal prenos tekme, je izginil (ukinjeno je tudi posredovanje programov Šport TV 2 in 3) kmalu po začetku prvega polčasa. Popolnoma razumljivo je pojasnilo Telekoma, da so bile finančne zahteve televizijcev zanje previsoke in zato pač program umikajo, javnost pa bodo težko prepričali, da je bil čas TV mrka sredi tekme slovenske reprezentance (ob 12.30) bolj primeren kot morda zgodnji jutranji termin odklopa.

Mnogi ljubitelji rokometa so bili tako prikrajšani za kakovostno sliko lepih akcij naših deklet v prvem polčasu, ko sta blesteli Ana Gros v napadu in Amra Pandžić v vratih in so naša dekleta še štiri minute pred iztekom prvega polčasa celo vodila

Izidi slovenske skupine A

2. krog - Kuba : Srbija 27:46, Angola : Nizozemska 28:35, Slovenija : Norveška 20:36. Vrstni red - Norveška, Srbija 4, Nizozemska, Slovenija 2, Angola, Kuba brez točk.

Drugi polčas je lahko marsikdo spremljal le prek spletne strani mednarodne rokometne zveze. Do prenosov tekem lahko pridemo tako, da v spletni iskalnik vtipkamo IHF Women's World Championship 2019, na spletni strani pa nato poiščemo urnik tekem in kliknemo na par s slovensko udeležbo.

Norvežanke so sicer v prvih osmih minutah drugega polčasa s serijo protinapadov končale slovensko zgodbo o uspehu, rezervistke pa so nato za favoritinjami zaostale za 17 golov. Med strelke sta se vpisali tudi članica ajdovskega Mlinotesta Maja Svetik (3) in izolska rokometašica Krima Polona Barič.

Srbija je z drugo zmago na prvenstvu že pokazala, da bo nevaren tekmec za tretje mesto, so pa zato Nizozemke premagale Angolo.


Najbolj brano