Senožejci si želijo bankomat nazaj

Odkar so ga poleti vandali razstrelili, Senožejci nimajo več bankomata. Bi ga pa potrebovali, poudarja občinski svetnik Bruno Kocjan. Banka Intesa Sanpaolo še išče najboljšo rešitev za zagotavljanje dviga gotovine v tem kraju.

Odkar so poleti vandali razstrelili senožejski bankomat, krajani in 
številni zaposleni v vasi nimajo več kje dvigovati gotovine. Foto: Petra Mezinec
Odkar so poleti vandali razstrelili senožejski bankomat, krajani in številni zaposleni v vasi nimajo več kje dvigovati gotovine. Foto: Petra Mezinec

SENOŽEČE > V banki Intesa Sanpaolo pravijo, da se zavedajo želja in potreb krajanov po bližini bankomata, saj ta predstavlja najhitrejšo in najpreprostejšo pot do gotovine. Ob tem pa poudarjajo, da je bil bankomat v Senožečah že večkrat tarča vandalizma, letos pa je bil pred njim uničen tudi bankomat v Divači. “Zato trenutno še proučujemo odločitev o ponovni vzpostavitvi bankomata oziroma iščemo različne možnosti, ki naj bi zagotavljale enostaven dostop krajanom Senožeč do gotovine kot tudi večjo varnost pred vdori nepridipravov,” nam je odgovorila Laura Brec Frančeškin.

Bankomat, ki so ga imeli v Senožečah že 20 let, so neznanci razstrelili 18. junija, in to ne prvič. Stal je ob vhodu v lokalno trgovino.

Krajani ostajajo, tako poudarja občinski svetnik Bruno Kocjan, razočarani, saj so njihove potrebe po tovrstnih bančnih storitvah velike. “V Senožečah so tri velika podjetja, ki zaposlujejo skupaj več kot 500 ljudi, zato je frekvenca dvigov na bankomatu velika, najbližji pa je šele v Divači. Na bencinski črpalki, oddaljeni kilometer od središča, kjer deluje pogodbena pošta, pa lahko nekaj ur tedensko opravljamo poštne storitve, saj tudi pošte nimamo več, da bi tam dvigali denar,” izpostavlja Kocjan. Dodaja, da se bodo morali v lokalni skupnosti, v kolikor banka Intesa Sanpaolo ne bo zainteresirana za ponovno vzpostavitev bankomata, obrniti na druge banke, pa četudi bodo uporabniki potem ob dvigih plačevali provizijo.


Najbolj brano