Vrača se sejem rabljenih plošč in zgoščenk

V Trst se vrača sejem rabljenih plošč, cedejev in devedejev. Letos bo sejem postal polnoleten, saj gre za že 18. izvedbo. V športni palači G. Calza na Čarboli ga bodo odprli v nedeljo, 24. novembra ob 10. uri, trajal pa bo do 19. ure.

Sejem, ki ga prireja  društvo Musica Libera, je  priložnost za vse 
ljubitelje rabljenih glasbenih izdelkov, da si priskrbijo  kako 
redkost. Foto: primorski.eu
Sejem, ki ga prireja društvo Musica Libera, je priložnost za vse ljubitelje rabljenih glasbenih izdelkov, da si priskrbijo kako redkost. Foto: primorski.eu

TRST > Na sejmu bo razstavljalo okrog sedemdeset zbirateljev iz Italije, a tudi iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Nemčije.

Sejem organizira kulturno društvo Musica Libera in že skoraj dve desetletji je to idealna priložnost za vse ljubitelje rabljenih glasbenih izdelkov, da si priskrbijo kako redkost.

V zadnjih letih se je močno povečala ponovna uporaba “staromodnih” plošč in morda ima tudi kdo med bralci na podstrešju ploščo, ki bi lahko predstavljala pravi zaklad.

Prav zaradi velikega porasta v poslušanju plošč se tudi odziv na tovrstne pobude leto za letom veča. Tako razstavljavcev kot tudi kupcev je vedno več, na tržaškem sejmu pa lahko dobite tako plošče v prodaji za nekaj evrov kot prave dragocenosti, za katere je treba veliko globlje seči v žep.


Najbolj brano