Razočarani, ne pa tudi obupani

Rumeno-modri, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo doma izgubili proti Slovenj Gradcu, drevi gostujejo v Trebnjem. V goste odhajajo k ekipi, ki je po devetih krogih prve DRL na tretjem mestu.

Trener Kopra Uroš Rapotec se zaveda, da za njegove varovance 
drevišnja tekma lahko pomeni tudi nov korak nazaj pri uresničitvi 
ciljev. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Trener Kopra Uroš Rapotec se zaveda, da za njegove varovance drevišnja tekma lahko pomeni tudi nov korak nazaj pri uresničitvi ciljev. Foto: Tomaž Primožič/FPA

TREBNJE >Primorci to jesen precej nihajo v igri. Čeprav so trenutno šesti, na mestu, ki še vodi v ligo za prvaka, pa njihove predstave, ne vnašajo optimizma med navijače. Koprčani so hud udarec doživeli minuli konec tedna, ko jih je v Bonifiki porazil povratnik med elito, koroški Slovenj Gradec. “Seveda smo razočarani, kot športnik pa si vzameš nekaj časa, da tako boleč poraz premelješ in nato nadaljuješ. Tak poraz lahko pri ekipi pusti velike posledice, a imamo to srečo, da držimo skupaj in ne dopustimo da bi nas to dotolklo,” je odkrit Jaka Moljk, ki pa ne obupuje: “Želimo pokazati, da je šlo samo za spodrsljaj. Vse čestitke Slovenj Gradcu za prikazano borbenost in igro, zasluženo so nas premagali. A tudi mi smo sposobni prikazati več, kot smo v soboto.”

Nov zahteven test jih čaka drevi, ko bodo gostovali pri Trimu, moštvu, ki je tretje v prvi DRL. Trebanjci so zbrali 13 točk, kar jih uvršča tik za Ribnico in pred velenjskim Gorenjem. Varovanci trenerja Ivana Vajdla bi lahko v prejšnjem krogu pobegnili Velenjčanom, a so v napeti končnici v gosteh izgubili s 30:31. “Če želimo premagati Trimo, bomo morali unovčiti prednosti, ki jih imamo. Zagotovo je ena od teh hitrost. Mislim, da imamo še precej rezerv, vsaj kar se tiče tehničnih napak. Veliko žog izgubimo. Če želimo biti uspešni, bomo morali to odpraviti,” pred tekmo z nasprotnikom, ki je v letošnji sezoni že imel težave z drugo primorsko ekipo (z Izolani so doma samo remizirali s 27:27), poudarja Moljk. Pred že omenjenim porazom v Velenju so bili rokometaši Trima v izjemni seriji. Nanizali so kar štiri zaporedne zmage in se zavihteli na tretje mesto. Na drugi strani so koprski rokometaši v negativni seriji, saj so na zadnjih petih tekmah kar štirikrat izgubili.


Najbolj brano