Za uspešno kariero se ni treba odpovedati zasebnemu življenju

Karierni sejem MojeDelo.com se po sedmih letih vrača v Koper. V četrtek, 28. novembra, bo Gledališče Koper med 10. in 18. uro gostilo več kot 16 priznanih slovenskih in tujih delodajalcev, ki bodo iskali nove kadre v obalno-kraški regiji. O zelo aktualni temi - uspešnem usklajevanju kariere in zasebnega življenja - bo predaval priznani strokovnjak, klinični psiholog dr. Aleksander Zadel.

Regionalni Karierni sejmi MojeDelo.com privabijo množico obiskovalcev.
Regionalni Karierni sejmi MojeDelo.com privabijo množico obiskovalcev.  

Vsak četrti zaposleni doživlja konflikt med poklicnim in zasebnim življenjem

Usklajevanje zasebnega in poslovnega življenja je dandanes za marsikoga velik izziv. Na eni strani je želja po gradnji uspešne kariere, na drugi strani želja po kakovostnem preživljanju prostega časa in časa z družino. A dan ima le 24 ur, zato je pomembno, da si ga znamo ustrezno razporediti. Neusklajeno poklicno in družinsko življenje namreč pogosto povzroča stres, kar lahko vodi v izgorevanje in podobne motnje. Raziskave kažejo, da približno ena četrtina evropskih delavcev doživlja konflikt med poklicnim in zasebnim življenjem. Kaj lahko storimo sami in kaj lahko stori delodajalec, da bomo bolj zadovoljni?

Dr. Aleksander Zadel: Nismo pripravljeni živeti v skladu z našimi cilji in pričakovanji

Na kariernem sejmu MojeDelo.com v Kopru bo o uspešnem usklajevanju osebnega in poklicnega življenja predaval priznani strokovnjak dr. Aleksander Zadel, univerzitetni diplomiran psiholog, doktor znanosti in specialist klinične psihologije. Več kot dvajset let že vodi predavanja in delavnice v različnih podjetjih in uspešno mentorira ljudi, da na podlagi lastnih potencialov in želja povečajo osebno zadovoljstvo in učinkovitost. "Primerno usklajen osebni in poklicni razvoj posamezniku omogoča, da se skozi zahtevna obdobja ne le prebija, temveč v njih tudi ustvarjalno in zadovoljno živi. Intenzivno poslovno življenje včasih razumemo kot odpoved osebnemu življenju, toda na pravi način povezano osebno in poslovno življenje omogoča posamezniku dobro regeneracijo, učinkovito doseganje poslovnih ciljev in kakovostno zasebno življenje."

Dr. Aleksander Zadel opozarja, da nam za doseganje tovrstnih ciljev manjka odgovornosti: "Imam službo, ampak ne vem, kaj bo jutri. Tu se začne zapletati klopčič našega življenja. Nismo pripravljeni živeti v skladu z našimi cilji in pričakovanji." Nasvetom priznanega psihologa prisluhnite na brezplačnem predavanju od 16.30 do 17.15 v Veliki dvorani Gledališča Koper. Na predavanje se čim prej prijavite in si zagotovite prosto mesto.

Brezplačne delavnice za iskalce prve zaposlitve in profesionalno fotografiranje za življenjepis

Karierni sejem MojeDelo.com v Kopru sicer na široko odpira priložnosti za vse tiste, ki si od svoje kariere želite več, pa naj bo to nova poklicna pot, širitev obzorij ali pridobivanje dodatnih znanj in poznanstev. Organizatorji so pripravili brezplačne delavnice za mlade iskalce zaposlitve s kariernim trenerjem Gorazdom Prahom, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kariernega svetovanja. Gorazd Prah je soavtor zaposlitvenega priročnika Kako uspešno iskati zaposlitev? in razvijalec programov za spodbujanje podjetnosti in zaposljivosti. Po udeležbi na predavanju boste opremljeni z vsemi ključnimi znanji in informacijami, ki jih potrebujete za uspešen samostojen vstop na trg dela in začetek uspešne kariere.

Karierni trener Gorazd Prah ima dolgoletne izkušnje na področju kariernega svetovanja.

Edinstvena priložnost: brezplačno indvidualno karierno svetovanje in psihomestrično testiranje

Pogosto gre vzroke za neuspešno iskanje želene zaposlitve iskati tudi v neustrezni predstavitvi zaposlovalcem. V posebni Karierni svetovalnici, ki bo za aktivne uporabnike portala MojeDelo.com popolnoma brezplačna, bodo na kariernem sejmu v Kopru svetovalci pomagali oblikovati učinkovit življenjepis in odlično spremno pismo. Svetovalci imajo večletne izkušnje na trgu dela, dnevno svetujejo iskalcem zaposlitve in vedo, katere malenkosti vas bodo ločile od konkurence na trgu dela.

Registrirani uporabniki na portalu MojeDelo.com boste lahko brezplačno opravili tudi psihometrično testiranje, ki ga delodajalci pogosto uporabljajo pri izbiri najbolj ustreznega kandidata za zaposlitev. Tako boste dobili koristne povratne informacije o vaših osebnostnih lastnostih, kompetencah, načinu in razporejanju dela ter odnosih s sodelavci. V foto kotičku bo brezplačno fotografiranje za življenjepis in druge zaposlitvene dokumente. Izkoristite tudi brezplačno karierno svetovanje strokovnjakov, ki vas bodo usmerili, kako se na trgu dela predstaviti, da vas bodo delodajalci zagotovo opazili.

Priznana podjetja bodo iskala nove kadre

Na kariernem sejmu v Kopru se bo predstavilo več kot šestnajst lokalnih podjetij, ki bodo iskala nove kadre na območju obalno-kraške regije, med njimi bodo Cimos, Hofer, Mercator, Spar, Obi, Kempinski, Hidria, Skupina Titus, Pošta Slovenije in drugi. Lahko se jim boste predstavili, spoznali člane njihovih ekip in iz prve roke pridobiti konkretne informacije o priložnostih za zaposlitev.

Zabeležite si torej 28. november, od 10. do 18. ure, za obisk Kariernega sejma MojeDelo.com v Gledališču Koper. Pripravite življenjepise, vizitke in vprašanja, pristopite do potencialnih delodajalcev in poslovnih partnerjev ter naredite korak naprej v svoji karieri.


Najbolj brano