V Mirnu napihal župan Mauricij Humar

Mirenski župan Mauricij Humar si bo letošnje martinovanje zapomnil tudi po neljubem srečanju s policisti, ki so ga v petek med poostrenim nadzorom ustavili v domačem kraju. Med drugim je pri vzvratni vožnji s svojim avtomobilom zadel drugo vozilo, alkotest pa ni pokazal “nula nula”. Policisti so ga oglobili, mu pripisali osem kazenskih točk in mu za en dan vzeli vozniško dovoljenje.

Mirenski župan Mauricij Humar si bo letošnje martinovanje zapomnil tudi po neljubem srečanju s policisti. Foto: Alenka Ožbot
Mirenski župan Mauricij Humar si bo letošnje martinovanje zapomnil tudi po neljubem srečanju s policisti. Foto: Alenka Ožbot

MIREN > Novogoriški prometni policisti so pri petkovem poostrenem nadzoru prometa, v katerem so bili pozorni predvsem na voznike pod vplivom alkohola, v Mirnu ustavili tudi tamkajšnjega župana Mauricija Humarja. “To je bila minorna zadeva, zaradi katere ne bi rad pristal v časniku,” nam je včeraj dejal mirenski župan. “Ali moram za to koga posebej poklicati?”

O tem, da v petek zvečer ni napihal “nula nula”, ni želel razpravljati, prav tako ni omenil, da bi zaradi neljubega dogodka razmišljal o odstopu z županskega mesta.

Mauricij Humar

mirenski župan

“To je bila minorna zadeva, zaradi katere ne bi rad pristal v časniku. Ali moram za to koga posebej poklicati?”

Globa in kazenske točke za župana

Običajna rutinska policijska kontrola nekaj minut pred 20. uro se za 54-letnega župana namreč ni izšla ravno po njegovih načrtih. Med ustavljanjem je trčil v tam parkiran avto drugega Mirenca, “pri tem pa je bil vidno pijan”, nam je namignili eden od bralcev.

Policisti so nato obravnavali dogodek kot prometno nesrečo prve kategorije, v kateri je bil udeležen 54-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v drugo parkirano osebno vozilo.

“Ko sem vozil vzvratno, sem se le dotaknil avtomobila voznika, ki ga sicer poznam. Deževalo je, tema je bila, vidljivost ni bila dobra. Nastala ni nobena škoda, vse je urejeno,” je še zatrdil Humar in povedal, da se na njegovem avtomobilu poškodbe skoraj ne vidi, na drugem avtomobilu pa je nastala le manjša pika.

V nadaljevanju postopka so mu prometni policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat z alkotestom je pokazal, da se župan v času martinovanja ni držal priporočil za varno vožnjo, saj je vozil pod vplivom alkohola. Po rezultatu alkotesta je imel v času nadzora 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ob upoštevanju tolerance pa so policisti vozniku očitali rezultat preizkusa 0,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi dveh kršitev so prometni policisti nato Mauriciju Humarju izdali plačilni nalog. Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi zaradi minimalno prekoračene dovoljene količine alkohola v krvi, ki znaša 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, moral plačati 600 evrov, 120 evrov pa zaradi nepravilnega premika z avtomobilom.

En dan tudi brez vozniškega dovoljenja

Če bo župan v 16 dneh poravnal plačilni nalog, mu za prekrška ne bo treba plačati 720 evrov, ampak le polovico tega zneska. Policisti, ki so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, pa mu bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pripisali še osem kazenskih točk. Včeraj je župan potrdil, da je vozniško dovoljenje že dobil nazaj, saj je bil že na službeni poti.


Najbolj brano