FOTO: V Piranu voda do kolen, morje poplavilo tudi v Izoli in Kopru

Napovedi Arsa so se uresničile. Močne padavine v kombinaciji z južnim vetrom ter polno luno so povzročile močno plimovanje morja, ki se je v obalnih mestih prelilo čez bregove. Najbolj v Piranu, kjer so takšnih prizorov vajeni, a pravijo, da voda na poplavljenem Tartinijevem trgu že dolgo ni segala tako visoko.

Piran Foto: Sonja Ribolica
Piran Foto: Sonja Ribolica

ISTRA > “Voda na Tartinijevem trgu seže čez kolena,” so okrog 21.30 poročali domačini iz Pirana, ki takšne poplave že dolgo niso videli. Poplavilo je tudi nekatere objekte v ulicah, ki se stekajo na osrednji piranski trg, med drugim tudi vhod v Hotel Tartini. Zaradi visokega plimovanja morja je Regijski center za obveščanje v Piranu sprožil sireno javnega alarmiranja z opozorilom na nevarnost.

Podobni prizori prihajajo iz Izole, kjer je poplavilo večji del starega mestnega jedra s Sončnim nabrežjem in mandračem. Na Manziolijevem trgu je voda vdrla v gostinska objekta💨.

Gladina morja je prerasla bregove tudi v Kopru. Gladina morja na mareografski postaji Koper je malo pred 21. uro dosegla vodostaj 367 centimetrov, kar je po navedbah Arsa redek pojav.

Na terenu so številne ekipe prostovoljnih gasilcev.

Na Arso so opozorili, da ponoči lahko ob močnejših nalivih hitro narastejo tudi manjši hudourniški vodotoki, zlasti na območju slovenske Istre, delu Primorske in v osrednji Sloveniji. Možna bodo razlivanja hudourniških voda, ponekod lahko manjše reke tudi poplavijo, so še sporočili.


Najbolj brano