Akcija za pomoč družini

Sodelavci Karitas vipavske dekanije so se že večkrat izkazali v zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki so se znašle v različnih stiskah. Zdaj so na pobudo članov društva Motoristi za motoriste skupaj s KS Brje, Lionsi in posamezniki stopili skupaj, da bi pomagali družini iz vasi Brje, ki nujno potrebuje varno streho nad glavo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

BRJE > Tričlanska družina že dolgo živi v razpadajoči hiši in nujno potrebuje vsaj varno streho nad glavo, a ob vseh preizkušnjah, ki so jih doletele, sami ne bodo zmogli zbrati denarja in organizirati dela. Oče je namreč pred časom umrl, mama je zaradi hude bolezni v bolnišnici, hčerka je dijakinja, sin invalid pa je trenutno zaposlen prek javnih del.

Pobudniki dobrodelne akcije so se zato odločili, da jim pomagajo in v zadnjih dneh že šli v akcijo s prostovoljnim delom ter zbiranjem pomoči, da bi družini pred zimo zagotovili varnejše bivanje v stari hiši. Denarno pomoč zbira Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, na TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 1019, namen: streha nad glavo. “Verjamemo, da se bo tudi tokrat uresničil pregovor Zrno k zrnu pogača, kamen na kamen palača. Vsak evro šteje, zato najlepša hvala in boglonaj vsakemu posebej in vsem skupaj, ki boste darovali ali to pismo delili med svojimi prijatelji. Z zbranim denarjem bodo plačani računi za obnovo hiše,” je akcijo pospremila ravnateljica Škofijske karitas Koper Jožica Ličen.


Najbolj brano