Korošci znajo presenetiti

Rumeno-modri, ki so v prejšnjem krogu vpisali pomembno zmago na gostovanju proti Ormožu, drevi ob 20. uri gostijo Slovenj Gradec. Korošci so po vrnitvi v prvo DRL že šestkrat izgubili, a imajo skalpa Maribora in Loke. Presenetiti želijo tudi v Kopru.

Matevž Žagar (z žogo) se je hitro prilagodil igri koprskega 
prvoligaša. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Matevž Žagar (z žogo) se je hitro prilagodil igri koprskega prvoligaša. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Da bo letošnja sezona v koprskem klubu precej turbulentna in da bodo morali rumeno-modri v vsaki tekmi na nož, je bilo jasno po poletnem kadrovanju. Ekipo je zapustilo več nosilcev igre, novinci pa se postopno uigravajo. Trenutno predstave fantov, ki jih na vsaki tekmi energično vodi Uroš Rapotec, nihajo med vzponi in padci. Na uvodnih osmih tekmah so Primorci za trikrat zmagali, enkrat igrali neodločeno, štirikrat pa so izgubili. Kako pomembne so zmage proti neposrednim tekmecem za preboj v končnico za prvaka, potrjuje zadnja zmaga v Ormožu. “Gostovanje v Ormožu je eno težjih v prvenstvu, zato smo z osvojenima točkama zadovoljni. Vemo pa tudi, da imamo še veliko rezerve tako v napadu kot v obrambi. Zmaga je dobra popotnica za naslednje tekme, ki jih moramo dobiti, če želimo izpolniti cilje,” je o pomembnosti zmage proti Ormožu s 33:30, kjer so bili rumeno-modri v ospredju vso tekmo, povedal rezervni vratar Aleš Štavar.

Rumeno-modre boj za novi točki čaka že drevi. Ob 20. uri bodo po slabih treh letih v Bonifiki gostili starega znanca iz prvoligaških dvoran, Slovenj Gradec. Korošci so sezono začeli s štirimi zaporednimi porazi, nato pa presenetili Maribor in Loko. “Ker gre za povratnika v prvo ligo, so Korošci sezono začeli kar dobro. Imajo mlado in borbeno ekipo, ki igra lep rokomet in bo storila vse, da odnese točke tudi iz Kopra,” s pohvalami na račun Korošcev ni skoparil Štavar. Dodal je, da bodo drevi skušali izkoristiti tudi podporo svojih navijačev: “Velika prednost so vselej naši navijači, ki nam z glasno podporo vlivajo dodatne željo in podporo. Tudi zaradi njih moramo zmagati.”


Najbolj brano