Mornar zaradi navijaškega napada na igralca Olimpije pred praznimi tribunami

Disciplinski sodnik košarkarske lige Aba je z zaprtjem tribun in denarno kaznijo sankcioniral črnogorsko moštvo Mornar zaradi dogodkov na tekmi s Cedevito Olimpijo preteklo soboto v Baru, ko je navijač napadel Olimpijinega igralca Ryana Boatrighta.

 Foto: STA
Foto: STA

BAR > Disciplinski sodnik lige Saša Pavličić-Bekić je zaradi navijaškega izpada Mornarju naložil kazen ene tekme igranja pred praznimi tribunami in dodatne tekme pred prazno navijaško tribuno v dvorani Topolica. Črnogorski klub bo moral plačati še 20.000 evrov kazni, je sporočila liga Aba.

Incident se je zgodil v zadnjih sekundah tekme, ko je po doseženem košu Ryana Boatrighta eden izmed domačih navijačev pritekel na igrišče in poskušal obračunati z igralcem ljubljanskega kluba.

Zaradi incidenta je sledila večminutna prekinitev tekme, sodniki pa so pred zaključkom odredili izpraznitev navijaške tribune.

Mornar bo zaradi kazni moral naslednjo domačo tekmo proti Zadru v nedeljo, 17. novembra, odigrati pred praznimi tribunami. Izjema bo VIP tribuna, kjer bo dovoljenih največ sto gledalcev.

Konec meseca bo Mornar na Črnogorskem derbiju z Budućnostjo zaradi kazni igral še pred prazno navijaško tribuno.


Najbolj brano