V spopadu migrantov v BiH več poškodovanih

V množičnem pretepu v migrantskem centru Vučjak nedaleč Bihaća v Bosni in Hercegovini so danes bili lažje poškodovani štirje migranti iz Afganistana, je sporočila tamkajšnja policija. Prijeli so štiri državljane Pakistana, ki jih sumijo, da so z noži poškodovali migrante iz Afganistana.

BIHAĆ > Policija preiskuje okoliščine dogodka, potem ko so ugotovili, da so trije migranti poškodovani z noži, eden pa je pretepen, je poročal spletni portal klix.ba. Kot dodaja, so spopadi med migranti na območju unsko-sanskega kantona ob meji s Hrvaško pogost pojav, ker na “majhnem prostoru bivajo različne etnične skupine”.

Evropska unija in različne mednarodne humanitarne organizacije so večkrat zahtevale zaprtje migrantskega centra v Vučjaku, ker ni osnovnih življenjskih pogojev. Gre za šotorsko naselje z omejeno namestitvijo in brez pitne vode.

Policija unsko-sanskega kantona je danes sporočila, da sumijo, da so migranti zažgali lovski dom na gori Plješevici ob meji s Hrvaško. Gasilci iz Bihaća so požar lokalizirali. Kot so sporočili, poškodovanih v požaru ni bilo.

Na območju Plješevice je ena izmed migrantskih poti, po kateri mimo mejnih prehodov poskušajo vstopiti na območje Evropske unije.


Najbolj brano