V novi številki Primorskih novic preberite

Mandat upravnikov v večstanovanjskih stavbah bi bil po predlogu novega stanovanjskega zakona omejen na pet let. To in večji nadzor nad porabo sredstev rezervnih skladov sta le dve od novosti, s katerimi želi država preprečiti zlorabe, ki so se doslej dogajale pri upravljanju večstanovanjskih stavb.

Mandat upravnika za upravljanje večstanovanjske stavbe  bi bil  
omejen na pet let, predlaga ministrstvo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Mandat upravnika za upravljanje večstanovanjske stavbe bi bil omejen na pet let, predlaga ministrstvo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Spet vdor fekalij v blok na Muzejskem trgu

V nedeljo zvečer je v kletne prostore bloka na Muzejskem trgu 4 v Kopru, tik ob gradbišču podzemne garažne hiše, znova vdrla mešanica meteornih in kanalizacijskih vod. Ker je eden od stanovalcev pravočasno zaznal vonj po fekalijah, so takoj poklicali dežurno službo Marjetice, ki je nato vse do 23. ure prečrpala kar 14 kubičnih metrov odplak.

Še o sodelovanju med SDS in Levico: v Ljubljani nekaj pomislekov

Naš današnji zapis o vzpostavitvi tesnega sodelovanja med predstavnikoma SDS in Levice v piranskem občinskem svetu je, pričakovano, vzbudil precej odmevov - tudi iz Ljubljane.

V Godoviču se otepajo novih sosedov

Prostorski načrt za strnjeno pozidavo godoviškega predela Žabja vas je po treh letih postopkov dozorel za potrditev na svetu občine. Pred gradnjo pa je še vrsta ovir. Interes zanjo je, a največji lastnik zemljišča na prodajo ni pripravljen. Priseljencev si zaradi skromne infrastrukture v kraju ne želijo niti Godovičani.

Bodo v vrtcu končno umirili napetosti?

V Vrtcu Nova Gorica že več kot leto dni vlada napeto stanje. Medtem ko krožijo anonimke, svet zavoda na več razpisih še ni uspel imenovati ravnateljice. Občino skrbi, a s tremi predstavniki v svetu zavoda nima veliko vpliva, pravi podžupanja Elena Zavadlav Ušaj. Zdaj se na že petem razpisu po vrsti za to mesto potegujejo tri kandidatke.

Nova javna kolesa bodo v Postojni najprej testirali

Na sedmih lokacijah v mestu so že ali bodo v kratkem postaje za izposojo 64 javnih koles. A v prihodnjih mesecih si jih bodo lahko izposodili le testni kolesarji, ostalim občanom in obiskovalcem pa bo vožnja z mehanskimi ali električnimi kolesi na voljo predvidoma aprila prihodnje leto.

Vozniki bodo že pred martinovanji pihali

V tednu pred martinovanji so policisti že na cestah, začenja se akcija Slovenija piha 0,0. Trajala bo do 10. novembra in se nato nadaljevala še decembra. Policisti bodo v tem času poostreno preverjali psihofizične sposobnosti voznikov.

Delo mešanih patrulj bodo še okrepili

Na generalni policijski upravi so potrdili, da bodo mešane, slovensko-italijanske patrulje nadaljevale z delom. Njihovo delo se bo še okrepilo, so dodali. Čeprav se je konec septembra formalno končalo trimesečno poskusno delovanje mešanih patrulj, so slovenski in italijanski policisti tudi minuli mesec skupno nadzirali obmejno območje.

Na tej poti bi rad za seboj nekaj pustil

Lean Kozlar Luigi, 30-letni kantavtor iz Čežarjev pri Kopru, vse odločneje stopa po samostojni glasbeni poti. Pred kratkim je izdal svoj drugi album, ki nosi naslov Barve.


Najbolj brano