Otroci se bodo selili decembra

Ministrstvo za zdravje je šempetrski bolnišnici predalo v uporabo novo stavbo bolnišničnega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori. Male paciente bodo vanjo selili decembra.

Nova stavba v Stari Gori bo prve paciente sprejela decembra. Foto: Leo Caharija
Nova stavba v Stari Gori bo prve paciente sprejela decembra. Foto: Leo Caharija

STARA GORA >Pred gradnjo oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori so se resda vrstili raznorazni zapleti in zamiki, ko pa se je začela, je vse steklo gladko. Nova stavba, ki so jo začeli graditi junija lani, je pred tremi tedni uspešno prestala tehnični pregled, v tem času so odpravili nekaj pomanjkljivosti, pred dnevi pa je ministrstvo 2836 kvadratnih metrov veliko stavbo v treh etažah tudi uradno predalo bolnišnici. “Do konca novembra bo v klet in pritličje vgrajena pohištvena oprema, za vselitev bodo prostori predvidoma pripravljeni decembra,” je ob tehničnem pregledu pojasnil predstojnik tehnično-oskrbovalne službe Branko Podešva.

Na selitev nestrpno čaka 25 otrok in mladih, ki so poldrugo leto nastanjeni v bolnišnici v Šempetru. Tam so uredili prostore za fizioterapijo FTH, prostora za bivanje in terapije je dovolj, dobili so tudi sobo za dnevne aktivnosti vzgojno izobraževalnega programa. “Otroke in mladino bomo selili decembra, do sredine meseca, najkasneje pa do božiča, bodo že vseljeni,” je pred kratkim napovedala strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler. V prihodnjem letu bodo dokončali še zgornjo etažo, v kateri bo prostora za 25 odraslih, ki okrevajo po možganskih poškodbah. Na ministrstvu za zdravje čakajo na odločbo SVRK o dodelitvi denarja EU za naložbo, nato bodo objavili razpis za drugo fazo. Če se ne bo kaj zalomilo, bi jo zaključili do konca prihodnjega leta.

Urejanje zgornje etaže bo za otroke in mladino v spodnji etaži predvidoma moteče le dva do tri tedne, ko bodo potekala bolj hrupna dela. “Sicer pa se bodo izvajala neodvisno od pritličja, saj bodo imeli delavci svoj dostop,” je še povedal Podešva.


Najbolj brano