Na Tolminskem deroča voda ogrožala dve hiši in poplavila glavno cesto

Voda iz hudournika Gunjač, ki je narasla zaradi obilnega deževja, je sinoči v Volčah ogrožala dve stanovanjski hiši in poplavila glavno cesto med Tolminom in Novo Gorico.

 Foto: PGD Tolmin
Foto: PGD Tolmin

VOLČE > Huda ura je nastopila sinoči okrog 21.30. Na kraj so prihiteli tolminski policisti in gasilci PGD Tolmin in pripadniki Civilne zaščite iz Tolmina. Življene občanov ni bilo ogroženo.

Zaradi kamenja in vej, ki jih je nanesla narasla hudourniška voda, se je med eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in gospodarskim poslopjem zamašil jašek, speljan pod vasjo, zato je deroča voda z nanosi tekla čez glavno cesto Tolmin - Nova Gorica in se stekala proti poljem pod Volčami. “Pri tem je bila neposredno ogrožena druga stanovanjska hiša, saj je bil vodni tok usmerjen vanjo,” sporočajo iz novogoriške policijske uprave.

Zaradi vhodnih vrat in hitrega odziva tamkajšnjih stanovalcev, ki so postavili priročne ovire, voda ni zalila pritličnih prostorov prvega objekta, medtem ko na dvorišče druge stanovanjske hiše naneslo blato.

“Morebitna materialna škoda v stanovanjskih objektih še ni znana, po prvih podatkih pa naj ne bi bila velika,” še pravijo na PU Nova Gorica in dodajajo, da so gasilci PGD Tolmin so med posredovanjem izčrpali vodo iz dveh hiš in vodo preusmerjali proč od drugih stanovanjskih objektov v bližini. Pred ogrožene objekte so postavili protipoplavne vreče. Z delovnim strojem so odmašili prepust in očistili cesto, ki je bila zaradi nanosa materiala in vode več ur zaprta.


Najbolj brano