Zmagal je le Salonit

Zadnji dnevi so med sledilce primorskega odbojkarskega prvoligaškega dogajanja prinesli malo veselja, saj je do točk prišel le kanalski Salonit, ki je na lestvici drugi.

Koprčanke (v rumenih dresih) proti razigranim tekmicam iz 
Grosuplja niso uspele osvojiti niti niza. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčanke (v rumenih dresih) proti razigranim tekmicam iz Grosuplja niso uspele osvojiti niti niza. Foto: Tomaž Primožič/FPA

V ženski prvoligaški konkurenci sta bili tradicionalno najmočnejši slovenski ekipi iz Kamnika in Maribora boljši od Ankarančank (slednje so igrale že v sredo) in Novogoričank. Uspešnica sezone ostajajo novinke v ligi, Grosupeljčanke, ki so po zmagi nad Luko Koper skočile celo na drugo mesto. V nižjih ligah med primorskimi predstavniki izstopata podmladka Ankarančank in Koprčank, ki se potegujeta za napredovanje v drugo ligo.

Prva DOL moški

Triglav : Salonit Anhovo 0:3

Dvorana Planina, gledalcev 150 sodnika Miklošič in Vrenko; po nizih: -23, -18, -19.

Okroglič je v formi

Odbojkarji našega prvaka ACH Volleyja so v petem krogu srednjeevropske lige četrtič zmagali. V Brčkem so bili boljši od Mladosti s 3:1, k uspehu pa je deset točk prispeval kanalski odbojkar Jure Okroglič. Ljubljančani se bodo - tako kot kamniški Calcit, ki je tokrat izgubil z avstrijskim Waldviertlom (0:3) - slovenskemu prvenstvu pridružili v drugem delu. V obeh tekmovanjih hkrati pa igrajo Mariborčani, ki so tokrat s 3:2 premagali Mladost Kaštelo. Vrstni red - 1. ACH Volley 12 ... 3. Calcit 9, 8. (zadnji) Maribor 2.

Salonit Anhovo: Živanović 4, Novljan, Nanut, Karnel, Basaneže 5, Kavčič, Čabarkapa 12, Peterlin 7, Kovačič, Tomić 7, Vrtovec 15, Šarić. Trener: Igor Šimunčić.

Kranj Salonit je imel na Gorenjskem nekaj težav le v prvem in na začetku drugega niza. Uvodoma je Triglav v končnico vstopil z vodstvom 20:19. Nato so Kanalci začeli bolje servirati, v bloku pa je zablestel Gregor Basaneže in poskrbel za prebrat. Nadaljeval ga je napadalec Matic Vrtovec, ki je niz tudi zmagovito zaključil. Drugi niz je bil precej izenačen do izida 8:9, ko se je razigral tudi kanalski kapetan Dejan Čabarkapa. Potem so se Primorci začeli oddaljevati. Tretji niz je bil zanimiv do izenačenja na šesti točki. V nadaljevanju je Salonit igral zanesljivo, Kranjčani pa so z napakami gostom olajšali pot dozmage. STA, IM

Prva DOL ženske

NKBM Branik : Gen-I Volley 3:0

Dvorana Lukna, gledalcev 200 sodnika: Valentar in Seifried; po nizih: 13, 21, 17.

Gen-I Volley: Sillah, Ferlinc 6, Goršek 2, Velikonja Grbac 10, Spanou 2, Mikl (libero 0 napak), Kovač 6, Leban 5, Jovanović, Žigon. Trener: Tilen Kozamernik.

Maribor Državne prvakinje so trenutno še pretrd oreh za pomlajeno in letos skoraj povsem na novo sestavljeno novogoriško ekipo. Na tekmi, ki je štela tudi za srednjeevropsko prvenstvo, so bile Primorke Mariborčankam dokaj blizu le v drugem nizu. Za Štajerke je na položaju libera brez napake igrala novogoriška odbojkarica Maja Pahor. Domačinke so bile vso tekmo precej nevarnejše na servisu, kjer sta izstopali Lorena Lorber Fijok in Ela Pintar. Slab novogoriški sprejem in počasen napad sta olajšala delo bloku državnih prvakinj, ki so točke dosegale v serijah. V drugem nizu je Gen-I Volley vzpostavil ravnotežje, občasno vodil in zdržal do izida 15:16. Potem so prišle črne minute gostij, ki se v tretjem nizu niso več pobrale. STA, IM

Luka Koper : Grosuplje 0:3

Dvorana OŠ Koper, po nizih: -18, -20, -22.

Luka Koper: Djukić, Raić, Debernardi (libero) Lucas, Letnik, Simčič (libero), Jović, Pavlović, Cvetanovič. Trener: Dragan Grmača.

Koper Grosupeljčanke kot novinke v ligi niso več presenečenje, saj premagujejo vse po vrsti. Ko so v minulem krogu presenetile finalistke minulega prvenstva iz Nove Gorice, je bilo jasno, da se Koprčankam, ki se letos očitno borijo za obstanek, obeta izredno težko delo. Tekma je to potrdila. Primorke tako še vedno čakajo na prvo letošnjo zmago. im


Najbolj brano