RECEPT: Svinjski medaljoni z jurčki in panceto na pireju iz jurčkov
Kulinarika
03. 11. 2019, 06.05
, posodobljeno: 01. 12. 2019, 09.55
Sestavine za 4 osebe
> 0,5 kg svinjske ribice
>10 dag prekajene pancete
>30 dag svežih ali posušenih jurčkov
> 0,5 kg krompirja
> vejica timijana
> oljčno olje
> maslo
> belo vino
>sol, poper
Priprava
Svinjsko ribico narežemo na medaljone, jih solimo in popramo ter na malo oljčnega olja v ponvi nežno popečemo. Na popečene medaljone dodamo narezano panceto in jurčke. Vse skupaj pražimo, da pozlati, dodamo koščke masla in vejico svežega timijana ter zalijemo z belim vinom. Medtem olupimo in narežemo krompir ter ga skuhamo. Preostanek jurčkov prepražimo, zmiksamo in poljubno začinimo. Krompir odcedimo, pomešamo z maslom ter ga pretlačimo v pire in zmešamo z zmiksanimi jurčki. Jed dekoriramo in postrežemo.
Recept so pripravili kuharski mojstri iz gostilne Oljka v Vanganelu.