RECEPT: Svinjski medaljoni z jurčki in panceto na pireju iz jurčkov

 Foto: Sašo Dravinec
Foto: Sašo Dravinec

Sestavine za 4 osebe

> 0,5 kg svinjske ribice

>10 dag prekajene pancete

>30 dag svežih ali posušenih jurčkov

> 0,5 kg krompirja

> vejica timijana

> oljčno olje

> maslo

> belo vino

>sol, poper

Priprava

Svinjsko ribico narežemo na medaljone, jih solimo in popramo ter na malo oljčnega olja v ponvi nežno popečemo. Na popečene medaljone dodamo narezano panceto in jurčke. Vse skupaj pražimo, da pozlati, dodamo koščke masla in vejico svežega timijana ter zalijemo z belim vinom. Medtem olupimo in narežemo krompir ter ga skuhamo. Preostanek jurčkov prepražimo, zmiksamo in poljubno začinimo. Krompir odcedimo, pomešamo z maslom ter ga pretlačimo v pire in zmešamo z zmiksanimi jurčki. Jed dekoriramo in postrežemo.

Recept so pripravili kuharski mojstri iz gostilne Oljka v Vanganelu.


Najbolj brano