Legendarni Mišo se ne da

Legenda hrvaške zabavne glasbe Mišo Kovač se ne da. Kljub letom in zdravstvenim težavam - 16. julija jih je dopolnil 78 - še vedno nastopa in minulo soboto je v zagrebški Areni znova dokazal, da občinstvo ceni njegovo glasbeno ustvarjanje. Skupaj z njim je prepevalo njegove največje uspešnice in mu dokazalo, da je zanje še vedno največji in edini.

ZAGREB > Po poročanju hrvaških medijev je legendarni Mišo Kovač doslej dvakrat napolnil koncertno prizorišče Arena, prodal je več kot dva milijona plošč, s sobotnim koncertom pa je znova dokazal, da sodi med največje glasbene izvajalce koncertnih prizorišč.

“Mišo, Mišo!” je vzklikala množica, ko se je pojavil na odru. “V veliko čast mi je peti pred dvajset tisoč ljudmi. Vsi, ki ste prišli imate najraje sebe, a vendar je to, da ste prišli na moj koncert in kupili vstopnico, velika stvar.” jih je nagovoril.

Tisoči so prepevali z njim, pa tudi brez njega, saj njegovi oboževalci, predvsem nežnejšega spola, znajo vse njegove pesmi na pamet. Med krajšimi glasbenimi premori pa je v svoji značilni maniri med drugim tudi dejal: “Pokazali bomo, da imamo Hrvati najboljši posluh v Evropi. Vsi bomo peli in posnetke bomo poslali Špancem ter Italijanom ...” Da misli resno, je nato dokazal s pesmijo Na tvojoj ruci prsten.

Po prvem delu koncerta mu je zagrebški župan Milan Bandić osebno izročil priznanje za njegovo umetniško ustvarjanje v 54 letih nastopanja na glasbeni sceni.

Po podelitvi priznanja so se mu na odru pridružili hčerka Ivana Kovač (sin Edi je v nepojasnjenih okoliščinah umrl leta 1992),Nina Badrić, Slavonske lole in Alen Nižetić.


Najbolj brano