Izolanke vrha ne dajo

V četrtem krogu prve državne namiznoteniške lige za ženske je bilo najbolj izenačeno v Izoli, kjer je Arrigoni po osmih dvobojih vendarle obdržal točke doma, s tem pa ostaja prvi na lestvici.

Igralke izolskega Arrigonija  ostajajo prve na lestvici. Foto: Miha Štamcar
Igralke izolskega Arrigonija ostajajo prve na lestvici. Foto: Miha Štamcar

Ljubljanski Kajuh Slovan se je državnim prvakinjam v Izoli žilavo upiral, a velja dodati, da je soliden odpor na gostovanju pri drugi ekipi prvenstva, Ljubljani, nudila tudi Mahle Letrike iz Vrtojbe, ki je klonila z 2:5.

V Izoli je uvodoma presenetila komaj 12-letna gostja Enya Moltara, ki je s 3:2 premagala Urško Čokelj, nato pa so domačinke naredile ključni preobrat - Lea Paulin z dvema zmagama in Jana Ludvik z eno. Sledil je sicer še drugi poraz Čokljeve, a je Jana Ludvik že v naslednjem dvoboju poskrbela za dve točki prednosti. Lea Paulin je nato doživela svoj prvi poraz in odgovornost je padla na najizkušenejšo igralko dvoboja, Jano Ludvik, ki je v odločilni tekmi za zmago gladko premagala Enyo Moltara.

Vrtojbenke pri Ljubljani na papirju niso imele možnosti za zmago, a so dobile dragocena dva dvoboja. Tudi razlika med dobljenimi in izgubljenimi dvoboji utegne biti pomembna v boju za obstanek. Tokrat so v Ljubljani po zaslugi Lare Kompara celo povedle, nerešljiva težava za Primorke pa sta bili sestri Zala in Nika Veronik. Pohvaliti pa velja vrtojbensko kadetinjo Saro Tokić, ki je prispevala točko za znižanje poraza na 2:5.

Moška prva liga še vedno miruje. Več o njenem morebitnem začetku bo znanega prihodnji teden, po skupščini Namiznoteniške zveze Slovenije.

Rezultati

Prva SNTL ženske, 4. krog - Kema : Jesenice 5:0, Ljubljana : Letrika 5:2 (Breskvar : Kompara 1:3, N. Veronik : Cerkvenič 3:1, Z. Veronik : Tokić 3:0, N. Veronik : Kompara 3:0, Breskvar : Tokić 1:3, Z. Veronik : Cerkvenič 3:0, N. Veronik : Tokić 3:0), Logatec : Vesna 5:2, Preserje : Inter Diskont 0:5, Arrigoni : Kajuh Slovan 5:3 (Čokelj : Moltara 2:3, Paulin : Benčina 3:0, Ludvik : Opeka 3:2, Paulin : Moltara 3:0, Čokelj : Opeka 0:3, Ludvik: Benčina 3:0, Paulin: Opeka 1:3, Ludvik: Moltara 3:0).

Vrstni red: Arrigoni, Ljubljana 8, Kema 6, Vesna, Kajuh Slovan, Inter Diskont, Logatec 4, Letrika 2, Jesenice, Preserje 0.


Najbolj brano