Brez praske nad Krko

Tudi košarkarji med prazniki ne bodo počivali. Koper Primorska je prvenstveno tekmo odigrala v ponedeljek zvečer, v ligi Aba pa jo v petek zvečer čaka slovenski derbi s Krko. Na parket bodo danes zvečer stopili tudi drugoligaši.

Najkoristnejši igralec 4. kroga liga Aba je  koprski krilni igralec 
Lanec Harris. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Najkoristnejši igralec 4. kroga liga Aba je koprski krilni igralec Lanec Harris. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprski košarkarji so v ponedeljek zvečer brez prask preživeli tudi gostovanje v državnem prvenstvu. V derbiju 5. kroga so v Domžalah premagali Helios, potem ko so v drugem polčasu naredili odločilno razliko. Prvi polčas je minil v izenačeni igri. Na glavni odmor sta šli ekipi poravnani, v tretji četrtini pa so spet pobudo prevzeli gostje in povedli za 12 točk. Podobno prednost so ohranjali tudi v nadaljevanju in jo v zadnji četrtini še povečali ter prišli še do četrte zmage. Pri domačih je bil z 20 točkami najboljši Davor Konjević, pri gostih pa Ivan Marinković s 17 in Stephen Holt s 16 točkami. Koprčani so dobili skok kar s 52 proti 29. Heliosovim.

Za Koprčane pa je včeraj prišla še ena potrditev odlično opravljenega dela. Po končanem 4. krogu lige Aba je bil za najboljšega igralca kroga izbran Američan Lance Harris (v prejšnjem krogu je to bil član Olimpije Jaka Blažič). KK Koper Primorska je v 4. krogu premagal Mornar s 101:83, Harris pa je tekmo končal pri 22 točkah, osmih skokih, dveh podajah. Najboljši podajalec kroga je bil njegov soigralec Žan Mark Šiško s kar enajstimi podajami.

Helios Suns : Koper Primorska 60:78

Športna dvorana, gledalcev 400 sodniki: Krejić (Kranj), Grbić (Ljubljana) in Krajnc (Maribor); četrtine - 14:18, 18:14, 13:24, 15:22. Helios Suns: Oman (2:2), Konjević 20 (3:2), Radovčić 5 (2:1), Florveus 2, Mahkovic 6 (3:2), L. Šantelj 12 (7:6), Bratec 10 (4:4), Šikanič 3 (2:1). Trener: Dejan Jakara.

Koper Primorska: Lazić 7, Marinković 17 (2:1), Vončina 3, Holt 16 (5:4), Dimec 6 (4:2), Šiško 4, Hodžić 14 (1:1), Kosi 4 (2:1), Čakarun 2 (2:0), Jagodić-Kuridža 5 (2:1). Trener: Jurica Golemac.

Koprska ekipa bo v petek tudi odprla 5. krog tekmovanja v regionalni ligi, saj se bo ob 20. uri v Novem mestu pomerila s Krko, s katero se je že merila v državnem prvenstvu in po izenačeni tekmi zmagala z 68:64. V regionalni ligi je Krka zbrala dve zmagi, med drugim je premagala Crveno zvezdo, kar le še v praksi potrjuje vtis z začetka sezone, da so se letošnje sezone lotili resno in okrepili ekipo. Novomeščani so v lanski skromni sezoni v ligi Aba obstali skozi šivankino uho, ko so iz tekmovanja papirnato vrgli Olimpijo. Za manj pozorne spremljevalce dogajanja velja pojasniti, da je Olimpija kljub izpadu v ligo Aba 2 ostala med elito zahvaljujoč združitvi z zagrebško Cedevito. Pri Krki pod taktirko trenerja Simona Petrova izstopa trojica igralcev, med katerimi je le eden od starih znancev, krilo Marko Jošilo (12 točk in 4 skoki). Organizator igre Glenn Cosey, ki je med kariero zamenjal številne klube in v Novo mesto prispel iz latvijske Rige ima v povprečju 15,3 točke, 4,1 skokov in 4,8 podaj. Za primerjavo - Šiško ima kar 9,8 podaj. Tretji člen Krke je Ivan Ramljak, lani član Cedevite, z 9,5 točke in 5,6 skoka na tekmo.

Danes bodo odigrane tudi tekme 4. kroga druge SKL. Ne vse, kajti Portorožani so tekmo s Celjem preložili na konec novembra, prav takso so preložili sobotno tekmo 5. kroga z Mesarijo Prunk, ki bo odigrana v sredo, 6. novembra. Prav še neporaženi Sežanci bodo drevi ob 19. uri gostili Lth Castings iz Škofje Loke, Nagode Postojna pa odhaja na gostovanje v Medvode. Ostali pari so - Troti : Ljubljana, Ece Triglav : Ilirija, in Parklji : Hrastnik.

Liga Aba

4. krog - Zadar : Cibona

78:82, Koper Primorska : Mornar 101:83, Cedevita Olimpija : Partizan 85:69, Budućnost : Krka 80:60,

Crvena zvezda : Mega Bemax 88:70, FMP : Igokea 78:73. Vrstni red - Cedevita Olimpija, FMP po 8, Budućnost, Koper Primorska po 7, Crvena zvezda, Mornar, Partizan, Krka po 6, Cibona, Mega Bemax po 5, Igokea, Zadar po 4.


Najbolj brano