Primorje je spet samo na vrhu

Po 11. krogu tretje slovenske nogometne lige zahod ni več neporaženih ekip. Zadnja je položila orožje Svoboda, ki je doma klonila pred Šenčurjem. Spodrsljaj ljubljanskih tekmecev je izkoristilo ajdovsko Primorje, ki je zdaj spet samo na vrhu lestvice.

Izolani (v modro belih dresih) in Mirenci so se razšli z remijem.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Izolani (v modro belih dresih) in Mirenci so se razšli z remijem.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

Sava Kranj : Primorje 1:2 (1:1)

Športni center Stražišče, gledalcev 200 sodnik Fridl (Kozje). Strelci - 1:0 Bodiroža (12), 1:1 Džuzdanović (40), 1:2 J. Kodermac (92).

Primorje: Štrukelj, Podgoršek, Lukač, A. Kuraj, Džuzdanović, Leban, Puc, L. Kodermac, Nagode (od 86. Zavnik), J. Kodermac, J. Kuraj. Trener: Andrej Komac.

KRANJ > Ajdovci so dosegli zelo pomembno zmago proti neposrednemu tekmecu v boju za vrh. Tako kot pred tednom dni so morali po obetavnem začetku dvoboja hitro v rezultatski lov. Podaja v kazenski prostor Aleksandra Bodirože je bila tako z(a)vita, da je presenetila tudi obrambo gostov in končala za hrbtom Januša Štruklja. Tekmovalni odziv izbrancev Andreja Komca, ki zaradi poškodb ni mogel računati na prispevek Matije Škarabota, Nika Plavšiča Vajdeta in Harisa Dedića, je bil dober. Domači čuvaj mreže je s skrajnimi napori odbil strel Žana Lebana, zato pa je bil nemočen ob zadetku Amela Džuzdanovića v končnici prvega polčasa. V nadaljevanju so Ajdovci še naprej imeli pobudo. Proti dobro postavljenim gostiteljem pa se je priložnost ponudila v sodnikovem dodatku. V vlogi podajalca se je izkazal Džuzdanović, žogo pa je v mrežo pospravil Jakob Kodermac.

TKK Tolmin : Žiri 3:0 (2:0)

Športni park Brajda, gledalcev 350 sodnik Jerman (Marezige). Strelec - 1:0 Debenjak (7), 2:0 Debenjak (33), 3:0 Debenjak (83).

TKK Tolmin: Mavrič, T. Kutin (od 79. Kravanja), Kos (od 66. Lapanja), Šturm, Rakušček (od 79. Rutar), Kavčič, Lesjak (od 59. Zornik), Kucalović (od 79. Kumer), Dowlin, Debenjak, Perše. Trener: Jan Kragelj.

TOLMIN > Z 12 zadetki drugi strelec lige Grega Debenjak je proti Žirovcem upravičil svoj sloves. Znašel se je ob pravem času na pravem mestu. K izboljšanju strelske bere pa so mu izdatno pomagali soigralci. Pri prvem golu je bil v vlogi podajalca iz prekinitve Dani Perše, Debenjak pa je po strelu z glavo popeljal v vodstvo gostitelje, ki bi lahko v prvem polčasu napolnili mrežo tekmeca. Naposled so domači gledalci pred odmorom videli še eno žogo v žirovski mreži. Debenjak je kronal lepo moštveno akcijo Sebastiana Lesjaka in Bobana Kucalovića za 2:0. Po udobnem vodstvu so Tolminci v drugem polčasu nadzorovali tekmo. Morebitne zaplete pa je z lepo obrambo preprečil vratar Matej Mavrič. V končnici je Debenjak postavil piko na i, levji delež pri tretjem golu pa sta opravila povratnik po poškodbi Tine Kravanja in Nejc Kumer, ki sta na levi strani izigrala obrambo gostov.

Elta Izola : Adria 2:2 (1:1)

Mestni stadion, gledalcev 80 sodnik Čontala (Oplotnica). Strelci - 0:1 Klepac (29), 1:1 Rodica (31), 1:2 Masten (49), 2:2 Zemljak (65).

Elta Izola: A. Počkaj, Zonta, Mingotti, Pletikos, Radovanović, Žitko, Golja, Ribič, Rodica, Zemljak (od 86. Zajec), Jerman (od 54. Bordon). Trener: Damjan Počkaj.

Adria: Radikon, Masten (od 66. Pavlin), Hlede, Pečenko, Kompara, Bragato (od 79. Černe), Komel, Klančič (od 86. Sirk), Klepac, Milijašević, Godnič. Trener: Simon Živec.

IZOLA > Tehtnica v primorskem obračunu bi se lahko nagnila na eno ali drugo stran. V prvem in na začetku drugega polčasa je bila Adria boljši tekmec. Gostje so tudi dvakrat vodili, a so Izolani vselej uspeli izničiti prednost Mirencev, ki so dvoboj odprli podjetno. Prvo priložnost je že po nekaj minutah zamudil Boštjan Klepac, ki se je nato podpisal pod prvi gol. Veselje gostov je bilo kratkotrajno. Po podaji Tadeja Zonte je mrežo gostov zatresel Tomaž Rodica. Mirensko vodstvo je z natančnim strelom na začetku drugega polčasa obnovil Nik Masten.

Džoker z izolske klopi Aleks Bordon pa je bil spretnejši od vratarja gostov Matije Radikona, žogo pa je v mrežo pospravil Matej Zemljak. Prav Bordon je zatresel tudi mirensko mrežo, a je stranski sodnik signaliziral nedovoljeni položaj. Izolani so sicer v zadnjih 20 minutah okrepili pritisk na vrata gostov, a se izid ni več spremenil.

Fama Vipava : Bled 1:0 (1:0)

Stadion Ob Beli, gledalcev 150 sodnik Tozan (Ankaran). Strelec - 1:0 Božič (1).

Fama Vipava: Želko, Kandare, Božič, Žižmond (od 81. Vuga), Kodelja, Jamšek, Tutuš (od 85. Marc), Kuhar, Vidmar (od 68. Leban), Krečič, Peršič (od 46. Beltram). Trener: Šefik Mulahmetović.

VIPAVA > Praktično že prva akcija na tekmi je prinesla spremembo izida, ki je nato obveljal do konca. Jaka Kuhar je z globinsko žogo poslal v ogenj Nejca Vidmarja, ki je nato s povratno podajo našel strelca, kot se je izkazalo edinega gola na tekmi, Domna Božiča. Vipavci, ki niso mogli računati na Jakoba Paniča Nardina in Maxija Leona Žižka, so se po vodstvu disciplinirano branili. Gostom pobuda oziroma posest žoge nista pomagali kaj prida. Pletli so akcije do kazenskega prostora, kjer pa se je ustavilo. Vipavci so v kali zatrli vse poskuse Blejcev, tudi potem, ko so zaradi upravičeno dosojenega drugega rumenega kartona od 76. minute ostali brez izključenega strelca Domna Božiča. Erik Krečič je v končnici tekme, potem ko je preigral tudi vratarja gostov, celo zamudil priložnost za povišanje domačega vodstva, kar pa ni pokvarilo vipavskega veselja.


Najbolj brano