Pijan trčil v avto in pobegnil

Koprski gasilci, ki so v nedeljo zvečer prihiteli na prizorišče hude nesreče na izvozu Slavček v smeri proti Ljubljani, so morali italijanskega voznika s tehničnim posegom najprej rešiti iz vozila, reševalci pa so ga nato odpeljali v bolnišnico. Dobro uro po nesreči se je na koprski policijski postaji oglasil 24-letni voznik iz Divače, ki je nesrečo povzročil, in napihal 1,45 promila.

Koprski poklicni gasilci so moral s tehničnim posegom razpreti 
pločevino in dvigniti streho, da so prišli do poškodovanega 
italijanskega voznika.  Foto: GB Koper
Koprski poklicni gasilci so moral s tehničnim posegom razpreti pločevino in dvigniti streho, da so prišli do poškodovanega italijanskega voznika.  Foto: GB Koper

KOPER > Policiste, gasilce in reševalce so o nesreči, ki se je zgodila pri izvozu Slavček, obvestili nekaj minut po 22. uri. Voznik avta znamke nissan qashqai je z vozilom skoraj pravokotno trčil v varnostno ograjo na levi strani ceste. Pred tem pa naj bi vanj trčil voznik bele toyote, ki se po nesreči ni ustavil, da bi pomagal vozniku in njegovi sopotnici, temveč je odpeljal naprej.

Ko je italijanski voznik po trku v zadnji del vozila izgubil nadzor nad avtom, je najprej trčil v ograjo na desni strani in v steber javne razsvetljave, nato pa ga je odbilo na drugo stran, tako da je trčil še ograjo na levi strani.

Vodja petkove večerne gasilske intervencije Dragan Puzić je povedal, da so morali s tehničnim posegom najprej razpreti pločevino in odstraniti streho, da so sploh lahko prišli do poškodovanega voznika. Reševalci so ga nato oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico. Utrpel je hujše poškodbe. S 50-letnim voznikom se je v vozilu peljala tudi sopotnica, ki pa se v nesreči ni poškodovala. Pred trkom je menda spala in tudi ni videla, kaj se je zgodilo.

Policisti pa so kmalu ugotovili, da je za italijanskim voznikom z neprilagojeno hitrostjo pripeljal osebni avto in trčil v njegovo vozilo, nato pa zbežal. Dobro uro po nesreči se je na policijski postaji v Kopru pojavil 24-letni voznik iz Divače, ki je povzročil nesrečo. Policisti so mu odredili alkotest, ki se je ustavil pri rezultatu 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,45 promila). Njegovo vozilo so zaradi zbiranja dokazov zasegli. Proti 24-letniku bodo spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje in zaradi pobega (oziroma zapustitve poškodovanca v prometni nesreč brez pomoči). Promet po hitri cesti so ponovno sprostili šele okoli pol dveh ponoči.


Najbolj brano