Povh svetovnemu naslovu dodal še svetovni rekord

Prvi krog nove sezone balinarske superlige je obeležil mladi up sežanske Skale Gašper Povh z novim mladinskim svetovnim rekordom v hitrostnem zbijanju. Tri primorske ekipe so zabeležile zmage, medtem ko se je obračun v Postojni zaključil z remijem.

 Gašper Povh je tako pokazal na svoj svetovni rekord v hitrostnem 
zbijanju.
Gašper Povh je tako pokazal na svoj svetovni rekord v hitrostnem zbijanju. 

Po osvojitvi zlate medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu v Italiji je Gašper Povh očitno nadaljeval z napornimi treningi tudi v dresu sežanske Skale in odlično pripravljenost okronal z novim mladinskim svetovnim rekordom na sobotni tekmi proti Ilirski Bistrici. V uvodnem krogu superlige je 18-letnik zgrešil le enkrat in s 47 zadetki postavil nov mejnik. “Že pred dvobojem sem imel dober občutek, saj sem na treningih dosegal odlične rezultate. Veseli me, da mi je tak dosežek uspel na tekmi, ki je bila bolj izenačena, kot smo pričakovali. V lovu na zaključni turnir moramo zaigrati bolje predvsem v klasičnih igrah,” je pojasnil novi svetovni rekorder. V “brzincu” je blestel tudi glavni bistriški up Martin Zdauc, ki je s 46 točkami ob zmagi proti avstralskemu reprezentantu brkinskih korenin Danielu Samsi Ilirsko Bistrico popeljal do vodstva z 8:4. Do presenečenja le ni prišlo, saj so favorizirani Sežanci v drugi polovici dvoboja izkoristili večji izbor kakovostnih igralcev in slavili minimalno zmago.

Uspešna sobota je tudi za kobjeglavskim Hrastom, pri katerem je odlične igre prikazal še en mladi reprezentant, Jaka Štremfel. Kobjeglavci so proti gostom iz prestolnice vseskozi vodili, tako jih niti boren izkupiček v zadnjem delu tekme ni stal zmage, saj sta Gorazd Ferfolja in Jure Fabjan v igri dvojic ohranila mirno kri. Prvi krog so v domači dvorani z zmago končali branilci naslova iz Škofje Loke, ki so premagali koprsko Marjetico. Trata je imela z gosti iz slovenske Istre precej dela, saj so bili Senad Ramić ter brata Gregor in Dejan Korošec zelo dejavni pri zbiranju točk. Gostje so sredi tekme pobegnili na 8:4, takrat pa sta izkušena Uroš Vehar in Tadej Premru z zmagama v natančnem zbijanju začela preobrat, ki ga gostje niso uspeli zaustaviti.

V gosteh so v pivški balinarski dvorani slavili Portorožani, ki so si že v prvi tretjini tekme proti Košani priigrali lepo vodstvo. Pri domačinih je izstopal le Andrej Kastelic, ki pa ni zmogel vsega sam proti razigranim gostom, ki so se izkazali tudi z dobrim bližanjem in v končnici tekme povsem nadigrali nerazpoložene domačine.

V sosedskem derbiju sta si točke razdelili moštvi Postojne in Zabič. Postojnčani so po zaslugi tekačev Igorja Linića in Nika Švare prvič prišli do prednosti po hitrostnem zbijanju, v natančnem zbijanju sta točke za Zabiče prispevala Simon Možina in Anton Fabec, v zadnjem delu tekme pa sta si moštvi razdelili izkupiček za končni remi.


Najbolj brano