Z žura varno domov

Ozaveščevalna akcija Heroji furajo v pižamah prihaja tudi na Kras in Postojnsko. V njej bo sodelovalo 50 sežanskih dijakov, pred osrednjim posvetom, ki bo 5. novembra, pa MC Podlaga vabi nanj še vse ostale, ki jim je mar, da se mladi z zabav vrnejo domov živi in brez poškodb.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

SEŽANA > “V akcijo smo povabili dijake, šole, mladinska društva in mnoge druge. Ker pa bi res radi na posvetu zbrali čim širši krog udeležencev, jih vabimo, da se nam oglasijo do petka, 25. oktobra,” pravi Urška Milač, vodja mladinskih programov v Mladinskem centru Podlaga, ki bo poskrbel za izvedbo akcije Heroji furajo v pižamah na Krasu skupaj z nacionalnim koordinatorjem, Zavodom Vozim.

Na regijskem posvetu o varnosti v prometu in uporabi alkohola med mladimi, ki bo 5. novembra od 9. do 13. ure v Kosovelovem domu v Sežani, bosta sodelovala tudi dva udeleženca prometnih nesreč, po nagovoru sežanskega župana Davida Škabarja in direktorja Zavoda Vozim Davida Razborška pa bodo o tem, kako naj pridejo mladi z nočnih zabav čim varneje domov, govorili predstavnici javne agencije za varnost prometa in Nacionalnega inštituta za javno zdravje Vesna Marinko in dr. Maja Roškar, poveljnik Zavoda za gasilsko in reševalno službo Sežana Blaž Turk, pomočnik komandirja Policijske postaje Sežana Robert Kralj, dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela in vsi, ki se bodo še prijavili. Čas za prijavo je še danes.

Posvet bo sicer samo del akcije Heroji furajo v pižamah. Že v tem mesecu so organizatorji izvedli delo z mladimi v fokusnih skupinah, ob martinovanju pa bodo pripravili tudi posebne vožnje.


Najbolj brano