Poker za vrh lestvice

Nov krog tekmovanja v drugi nogometni ligi je odprl sosedski derbi med Koprom in bližnjim Jadranom iz Dekanov, ki rezultatsko ni imel posebne zgodbe.

Koprčane je v vodstvo popeljal Edi Baša (št. 20). Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčane je v vodstvo popeljal Edi Baša (št. 20). Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprski nogometaši so sinoči na domači Bonifiki prepričljivo ugnali dekanski Jadran s 4:0 (1:0) in bodo ob odigrani tekmi več od glavnih tekmecev za vrh vsaj do današnjega poznega popoldneva vodilno moštvo druge SNL.

Po skoraj četrt stoletja so istrski ljubitelji nogometa dočakali prvenstveni obračun med Koprčani in Dekančani. Topel petkov večer je bil kot nalašč za sosedski derbi, ki ga je v živo pospremilo lepo število navijačev obeh moštev. Ob odsotnosti Tifozov je bilo najprej najbolj glasno na robu glavne tribune z gostujočimi privrženci, nato pa so vzklike “Paaali Jadran!” preglasili zvoki iz bližnjega prireditvenega šotora. NK Dekani se je na svoji strani na družabnem omrežju faceboook pošalil, da je na tkemo prišla celotna vas.

Koper : Jadran Dekani 4:0 (1:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 1000 sodnik Balažič (Ljubljana) 6. Strelci - 1:0 Baša (34), 2:0 Jozinović (63), 3:0 Djermanović (74), 4:0 Cerovec (82). Koper: Nenezić 6,5, Hadžić 6,5, Cerovec 6,5, Jozinović 7, Mišić 6,5, Žužek 6, Bešir 6,5 (od 60. Meštrić 6,5), Guberac 6,5, Vršić 7 (od 84. J. Požrl-), Baša 7, Djermanović 7 (od 84. Štromajer-). Trener: Miran Srebrnič.

Jadran Dekani: Sekulić 5,5, Sredojević 6,5, Kryeziu 6, Dav. Vidaković 5,5, Ovsenek 5,5, Babič 6 (od 67. Perhavec 6), Jakupovič 6, Zyba 5,5, Stepančič 6 (od 76. Živanović), Lukanović 5,5, Borghi 6 (od 55. Mujkić 6). Trener: Vanja Gregorović. Rumeni kartoni: Žužek, Cerovec, Mišić; Sredojević.

Prvi je v deveti minuti dekanskega vratarja Kristijana Sekulića ogrel domači kapetan Ivica Guberac. Na drugi strani so imeli koprski branilci največ težav z nepredvidljivim Stefanom Borghijem in Drilonom Kryeziujem, ki je iz razdalje poskusil v 17. minuti. V naslednje četrt ure sta se moštvi izmenjevali v napadih, ki so jih Koprčani povečini pletli preko desne strani, po kateri je slalomiral Edi Baša. Podjetni krilni nogometaš je bil za svoj trud nagrajen v 34. minuti. Žoga se je kot pri fliperju odbijala po gostujočem kazenskem prostoru, dokler je ni Baša z natančno levico ob desni vratnici poslal v mrežo Jadrana. Izbranci Vanje Gregorovića so v končnici prvega polčasa zgolj jalovo napadali, domači pristaši pa so med odmorom izražali zadovoljstvo nad prizadevnostjo rumeno-modrih.

Že po nekaj minutah nadaljevanja je bilo z istega dela tribun moč slišati negodovanje, saj so se podjetnejši pesjani nekajkrat enostavno sprehodili pred koprska vrata. Iz navidez nenevarnega napada pa so Koprčani v 63. minuti podvojili vodstvo. Po podaji z desne strani je žoga priletela na levo nogo Gorana Jozinovića, ki je ustrelil iz prve in presenetil Sekulića. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec dobrih deset minut kasneje, ko je Jozinović lepo prodrl po levi strani in nato lepo zaposlil osamljenega Dejana Djermanovića. Domačemu napadalcu s petih metrov ni bilo težko matirati nemočnega Sekulića, nato pa je za poker zadetkov v mreži Jadrana po podaji Dareta Vršiča iz kota poskrbel visoki Denis Cerovec.

“Kljub zaostanku v prvem polčasu ni bilo panike med odmorom v slačilnici. Želeli smo se čim dlje upirati Koprčanom, a nas je v zaključku zmanjkalo. Takšno je pač realno stanje. Zadetke smo dobili po naših napakah,” je visok poraz obžaloval nogometaš Jadrana Adam Jakupovič.

Domači trener Miran Srebrnič je imel kar nekaj razlogov za veselje: “Po porazu na Ravnah smo reagirali na pravi način. Fantje so bili aktivni in žoga nam je lepo tekla. Vedeli smo, da bodo gostje nabrušeni, saj je šlo za derbi. Imeli so tudi nekaj nevarnih akcij za izenačenje, a smo nato pravočasno dosegli drugi zadetek za mirno končnico. Pred nami je povratna tekma pokala, v kateri bomo kot pravi športniki šli na polno.”


Najbolj brano