Izenačeno v prvem nizu

V sredo so odbojkarji odigrali celoten četrti krog, dekleta pa polovico tretjega. Na primorskem ženskem derbiju v Novi Gorici so Koprčanke ostale praznih rok.

Pri Gen-I Volleyju je bila najučinkovitejša Anna Spanou (desno). Foto: Leo Caharija
Pri Gen-I Volleyju je bila najučinkovitejša Anna Spanou (desno). Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prvi niz in uvodna tretjina tretjega niza sta obetala, da se bo prvi primorski ženski derbi sezone razvil v zanimiv, napet dvoboj, a se je pokazalo, da so trenutno Novogoričanke za razred boljše. Za Koprčanke je bilo vsega konec po uri in osmih minutah. Če bi gostje zmogle več zanesljivosti v igri, bi lahko bilo drugače. Dvoboj je bil v prvem nizu povsem odprt do izenačenja na 19. točki. Potem je na servis prišla Novogoričanka Nuša Ferlinc. Težave koprskega sprejema je izkoristil novogoriški blok, svoje pa je z napadi s krila dodala še odlična grška sprejemalka Anna Spanou in niz je gladko pripadel domačinkam. V drugem nizu je Gen-I Volley začel serijo točk iz začetnih udarcev in bloka. Predvsem Neli Goršek je bila na servisu za Koprčanke skoraj neustavljiva.

V tretjem nizu je kazalo, da bodo pod težo koprskega servisa, kjer so se izkazale Liza Letnik, Nina Djukić in Lana Jović, zmrznile Novogoričanke. Luka Koper je povedla kar z 10:2. A je pomagala minuta odmora domačega trenerja Tilna Kozamernika. Novogoričanke so popravile sprejem servisa, nato pa so Neli Goršek, Nuša Ferlinc in Anna Spanou nanizale točke za izenačenje (11:11), preobrat pa so nadaljevale še ostale domače odbojkarice. Luka Koper je ob tem še sama pomagala delati razliko z lastnimi napakami. Pri domačem vodstvu s 16:11 je bilo že jasno, da je Gen-I Volley tokrat boljši tekmec.

Gen-I Volley : Luka Koper 3:0

Mestna dvorana, gledalcev 150 sodnika Milojević in Zajec; po nizih: 21, 12, 14. Gen-I Volley: Sillah 2, Ferlinc 11, Goršek 6, Velikonja Grbac 7, Spanou 16, Forštnarič, Mikl (libero, 1 napaka), Kovać 10, Jovanović 3. Trener Tilen Kozamernik. Luka Koper: Djukić 4, Raić 5, Debernardi (libero, 1 napaka), Lucas 6, Letnik 4, Simčič (libero, 0 napak), Jović 4, Pavlović, Cvetanovič 8. Trener : Dragan Grmača.

“Proti Koprčankam je vedno lepo igrati. Tekma je imela nekaj zanimivih trenutkov v prvem in tretjem nizu. Po zaostankih smo se zbrale. Igrale smo natančno, od točke do točke in se vrnile v igro. Po padcu sprejema servisa pri Luki Koper smo veliko naredile že z blokom. To je bila dobra generalka pred sobotno tekmo z zagrebško Mladostjo v srednjeevropski ligi, je povedala blokerka Nuša Ferlinc, ki je dosegla 11 točk.

Koprska kapetanka Marina Cvetanovič (8) je obžalovala zamujene priložnosti: “Pozna se, da se še lovimo. Iz te tekme bi se dalo potegniti več. To je že naš tretji dvoboj, kjer smo v določenem trenutku na dobri poti, potem pa se ustavimo. Novogoričanke so se bolje pripravile kot me. V številnih akcijah so nas pričakale z blokom in obrambo, vendar imamo predvsem težave same s seboj in z nezanesljivostjo našega sprejema.”


Najbolj brano