Dvoboj domačih šampionov

Državno prvenstvo v reliju se bo jutri in v nedeljo na cestah v okolici Idrije zaključilo s sedmo dirko sezone. Že pred zadnjo preizkušnjo si je tretji naslov prvaka zagotovil domačin Rok Turk. Med nosilci odličij bo tudi njegov someščan Darko Peljhan.

Domačin Rok Turk bo na zavitih cestah z vrhunskim hyundaiem i 20 R5 le še potrdil že osvojeni 
naslov prvaka. Foto: Igor Mušič
Domačin Rok Turk bo na zavitih cestah z vrhunskim hyundaiem i 20 R5 le še potrdil že osvojeni naslov prvaka. Foto: Igor Mušič

IDRIJA > Na reli je prijavljenih 65 posadk. Idrijčani bodo navijali za dve domači posadki, ki sodita v sam vrh. Rok Turk in Blanka Kacin sta s hyundaijem i 20 R5 že pred idrijsko dirko zbrala nedosegljivo število točk (132,5) in bosta glavna gosta Večera prvakov nacionalne zveze AŠ 2005, ki bo 1. decembra v Ljubljani. Tam bo gotovo prejela pokale še kopica primorskih voznikov. V absolutni konkurenci bo v Idriji tekel še zanimiv boj za drugo mesto med Boštjanom Avbljem s škodo fabio R5 (80,5 točke) in prekaljenim šestkratnim prvakom Darkom Peljhanom s volkswagnom polo proto (76,5). Na njegovo napako bo v boju za tretje mesto prežal še Tim Novak (AMD Gorica, 64), s šibkejšim oplom adamom R 2.

Že 13. idrijski reli bo imel devet hitrostnih preizkušenj s skupno dolžino 75 kilometrov, v celoti pa bodo morali avtomobilisti prevoziti 200 kilometrov po zavitih gorskih cestah med Idrijo in okoliškimi planotami. Zmagovalca na Mestnem trgu v Idriji organizatorji pričakujejo v nedeljo malo po 16. uri.

Hitrostne preizkušnje

Jutri - Idrija (14.45, 16.35), Žiri (15.45); v nedeljo - Dole (9.50, 12.15, 14.45), Ledine 10.20, 12.45, 15.10).

V posameznih razredih je marsikaj že odločeno, nekaj prostora za premike pa ostaja. V diviziji 1, med navitimi malčki Roku Jerkiču skupne zmage ne more vzeti nihče. V diviziji 2, kjer so zbrani najsodobnejši avtomobili s pogonom na en kolesni par, je prvak voznik AMD Gorica Tim Novak (129). V diviziji 3 bo tekel boj med vozniki z nekoliko starejšo klasično motorno tehniko. Član AMD Gorica Vasja Miklavčič ima na lestvici s 77,5 točke le malo prednosti pred Domnom Agničem (Jazon, 70), pa tudi Janko Aubreht (ŠD Vili, 60) ni daleč. V boj za bron se lahko vključi še primorski voznik Miran Fabjan (Modri dirkač, 51). V pokalu yugo imajo Primorci popolno prevlado.


Najbolj brano