Ekipa bo igrala pod tolminskim vodstvom

Danes se začenja glavni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v dvoranskem nogometu. Slovenci bodo uvodoma v Skopju igrali s Severno Makedonijo. Ker bo moral naš selektor Andrej Dobovičnik odslužiti kazen, bo ekipo vodil njegov pomočnik, tolminski trener Matej Kavčič.

Med stebri reprezentance je  Primorec Kristjan Čujec (z žogo). Foto: Igor Mušič
Med stebri reprezentance je Primorec Kristjan Čujec (z žogo). Foto: Igor Mušič

SKOPJE > V glavnem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo (SP) danes začenja tekmovanje 32 reprezentanc, razdeljenih v osem skupin. Slovensko reprezentanco uvodoma čaka tekmovalna skupina v prestolnici Severne Makedonije, v Skopju. Po dvoboju z domačini bodo naši fantje jutri igrali z Ukrajino, v nedeljo pa še s Kosovom. Vse tekme bodo ob 20. uri.

Selektor Andrej Dobovičnik je te dni na pripravah izbrane vrste v Brežicah preizkusil 15 nogometašev. Med njimi je kar tretjina Primorcev. Nejc Hozjan (Futsal Coba), Benjamin Tušar, Nik Zajc (oba Pordenone) so nogometni zdomci iz Italije, iz domačega futsal prvenstva pa prihajata Žan Koren (Oplast Kobarid) in najizkušenejši, član prvaka Dobovca, Kristjan Čujec, iz Poljubinja pri Tolminu.

5

primorskih igralcev je v reprezentanci

Cilj Slovencev je osvojiti vsaj drugo mesto, ki še prinaša napredovanje v elitni del kvalifikacij, med 16 najboljših reprezentanc, od tam pa bo na SP iz Evrope potovalo šest najboljših moštev. Na prvenstvu, ki bo septembra prihodnje leto v Litvi, bo tekmovalo 24 ekip. Slovenija, sicer redna udeleženka evropskih prvenstev, na svoj prvi nastop na svetovnem tekmovanju še čaka. Na poti do SP 2016 je za las obstala na zadnji stopnički kvalifikacij. Po zmagi nad Španijo v Mariboru so se tekmeci na povratni tekmi na domačem parketu izvlekli šele v končnici.

Dobovičnik bo zaradi kazni, ki jo je dobil kot selektor izbrane vrste U-19, vse tekme v Skopju spremljal s tribune, na klopi pa bo zasedbo vodil njegov pomočnik tolminski trener Matej Kavčič, ki z reprezentanco sodeluje že vrsto let.

“Nekaj reprezentančnih tekem sem že vodil. Zaradi kazni selektorja ne pričakujem težav. Naši igralci so zreli in kakovostni. Zavedamo se zahtevnosti turnirja. Severna Makedonija bo doma naredila vse, da na prvi tekmi zmaga. Že četrtek utegne biti odločilen za napredovanje v elitni del kvalifikacij,” je pred odhodom razmišljal Kavčič. Slovenija je ob Ukrajini favorit za napredovanje.


Najbolj brano