Počitek ga je stal 3000 evrov

Koprski prometni policisti so konec prejšnjega tedna na Fernetičih pregledali 53 vozil in nekaj voznikov kaznovali zaradi manjših prekrškov, ustavili pa so tudi hudega kršitelja. Italijanski voznik tovornjaka je vozil, z magnetom opremljen tahograf pa je kazal, da počiva. “Počitek” ga je stal tri tisočake.

Policisti so med nadzorom preverili 53 vozil in njihovih voznikov. Foto: PU Koper
Policisti so med nadzorom preverili 53 vozil in njihovih voznikov. Foto: PU Koper

FERNETIČI > Konec prejšnjega tedna so se koprski prometni policisti postavili na nekdanji mejni prehod Fernetiči in preverjali voznike tovornjakov ter avtobusov. Ustavili so 48 voznikov s tovornjaki in pet voznikov z avtobusi ter pri njih odkrili nekaj manjših prekrškov.

Nekaj jih ni bilo pripetih s pasovi, tri tovornjake so preveč naložili, en voznik pa ni pravilno pritrdil tovora. Pri pregledu tahografov so pri enem vozniku ugotovili prekratek tedenski počitek, pri drugem pa prekoračen čas vožnje.

Madžar z dvema promiloma vozil tovornjak

V ponedeljek, pol ure čez poldan, so vozniki poklicali koprski operativno komunikacijski center in prijavili, da po avtocesti od Kozine proti Kopru voznik s tovornjakom nevarno vijuga. Policisti so se odpeljali na avtocesto in pred Koprom ustavili tovornjak. Za volanom je sedel 42-letni Madžar, ki je kazal očitne znake pijanosti. Preizkusili so ga z alkotestom in ugotovili, da je imel v organizmu 1,10 miligrama alkohola (2,29 promila). Prepovedali so mu vožnjo in zoper njega spisali obdolžilni predlog. Madžarski tovornjakar se bo moral najmanj kakšno leto izogibati slovenskim cestam.

Največ dela pa so imeli z italijanskim tovornjakarjem, ki je na tahograf namestil magnet in ga s tem nedovoljeno manipuliral. Voznik se je pripeljal pred policiste, tahograf pa je kazal, da je na počitku. Policisti so mu napisali kazen za 6000 evrov, voznik pa je na kraju takoj plačal polovico kazni.


Najbolj brano