Prve točke Vrtojbenk v novi sezoni

Medtem ko moška prva liga zaradi zaradi zapleta po spomladanskih kvalifikacijah miruje, dekleta igrajo s polno paro. Izolanke so še neporažene, Vrtojbenke pa so prišle do prvih točk.

V dvorani Arrigonija so bile modre Izolanke popoln gospodar. Foto: Miha Štamcar
V dvorani Arrigonija so bile modre Izolanke popoln gospodar. Foto: Miha Štamcar

Branilke naslova prvakinj, dekleta Arrigonija, v domači dvorani v Izoli gostjam iz Puconcev niso dovolile niti pomisliti na uspeh. Sicer solidno Kemo, ki je v uvodnih dveh krogih zmagovala, so Primorke pustile na ničli. Gostje so osvojile le en niz. Lea Paulin in Urška Čokelj sta dobili po dva dvoboja, eno zmago pa je prispevala Jana Ludvik.

Ekipa Mahle Letrike iz Vrtojbe, ki se bo z mladimi močmi borila za obstanek, je prebila led. Kar s 5:1 je premagala Jesenice. Dvoma o tem, kdo bo zmagal, ni bilo, saj so Sara Tokić, Tina Mozetič in Eva Cerkvenič gladko povedle s 3:0. Mozetičeva je nato dobila še drugi dvoboj za 4:0. Gostje so zaostanek znižale šele v petem dvoboju, a je pri tem ostalo zaradi zanesljive igre Cerkveničeve v šestem dvoboju.

V ospredju pozornosti je bil sicer ljubljanski mestni derbi izenačenih ekip izolskih izzivalk. Bolje se je končal za Ljubljano, ki ostaja - tako kot Arrigoni - neporažena. Vesna je po porazu na derbiju padla na tretje mesto.


Najbolj brano