Po poškodbah je bil sedmi

Koprski motociklist Marko Ukota je uspešno izpeljal tekmovalno sezono. V skupnem seštevku odprtega mednarodnega prvenstva Italije je v kategoriji S2 open zasedel sedmo mesto.

Marko Ukota je sezono v Italiji končal na sedmem mestu. Foto: Marco Crivellari
Marko Ukota je sezono v Italiji končal na sedmem mestu. Foto: Marco Crivellari

KOPER > Slovenski prvak v supermotu (kombinirano dirkanje na asfaltni in terenski podlagi) Marko Ukota je letos naredil korak naprej v dirkalni motociklistični karieri. Z osebnim mehanikom Žanom Žakom Jermanom in ob podpori italijanske ekipe FRT 2 je tekmoval na dirkah odprtega mednarodnega prvenstva Italije v kategoriji S2 open, kjer nastopajo dirkači z vseh koncev Evrope. Eden od vrhuncev sezone je bilo tretje mesto na dirki v Pomposi. V skupnem seštevku je bil pred zadnjo dirko sezone celo peti, vendar pa na zaključku sezone ni mogel nastopiti. Zaradi padca na treningu in pretresa možganov je moral predčasno zaključiti sezono, kar mu je prineslo zdrs na sedmo mesto.

Dobre rezultate je Marko Ukota dosegel, čeprav si zaradi oddaljenosti dirkališč, od pet do devet ur od Kopra, ni mogel privoščiti toliko treningov, kot bi si želel, v začetku sezone pa si je še poškodoval gleženj. Kljub nezgodam v letošnji sezoni je odločen, da pridobljene izkušnje v novem letu nadgradi s še boljšimi dosežki.

Te dni še ni jasno, v kakšni konkurenci bo Ukota lahko tekmoval. Najbolj pri roki bi bilo nadaljevanje s tekmovanji v Italiji, zanimajo pa ga tudi nekatera druga odprta državna prvenstva, kjer vozijo supermoto na bolj drsečih in terensko zahtevnejših progah, ki mu bolj ustrezajo. Temu najbližje je švicarsko prvenstvo. Odločitev o tem, kje bo tekmoval, bo sprejel, ko bo znana podpora pokroviteljev. V Sloveniji se namreč dirkači lahko v glavnem zanašajo le na razmeroma majhne osebne in družinske proračune, za dirkanje v tujini pa se nekaj sponzorjev le najde. Primorskemu dirkaču jih je letos pomagalo šest: Scorpion Helmets, CPK, Aneip Olos Motoclub, Proteini.si, Rtech in Scott Goggle.


Najbolj brano