Ne najdejo uslužbencev z znanjem slovenščine

Tudi na goriški občini, kakor že v Sovodnjah, Doberdobu in Števerjanu, se soočajo s težavami pri zaposlovanju novih uslužbencev, če je med zahtevanimi pogoji znanje slovenskega jezika.

Tudi na goriški občini, kakor že v Sovodnjah, Doberdobu in 
Števerjanu, se soočajo s težavami pri zaposlovanju novih uslužbencev, če je med zahtevanimi pogoji znanje slovenskega 
jezika.  Foto: Vir: Primorski dnevnik/Bumbaca
Tudi na goriški občini, kakor že v Sovodnjah, Doberdobu in Števerjanu, se soočajo s težavami pri zaposlovanju novih uslužbencev, če je med zahtevanimi pogoji znanje slovenskega jezika.  Foto: Vir: Primorski dnevnik/Bumbaca

GORICA > Občina je namreč od Dežele Furlanije - Julijske krajine na podlagi zaščitnega zakona prejela 240.000 evrov za obdobje 2019-2021. Ta denar je namenjen vzpostavitvi mreže za slovenski jezik v javnih upravah, poroča Primorski dnevnik.

Občina bi s tem prispevkom morala zaposliti dve osebi za določen čas v službi za zaščito jezikovnih manjšin. Trenutno pa je na občini zaposlen le funkcionar, ki se ukvarja s prevajalstvom in tolmačenjem. Občini namreč ni uspelo najti ustreznega kandidata, ki bi zapolnil mesto funkcionarja za upravno-računovodske zadeve. Del razpoložljivega denarja 30.000 - evrov bodo tako uporabili za zunanja podjetja, ki nudijo prevajalske storitve in tolmačenje, še dodaja časnik.


Najbolj brano