Biljenci izzivajo vodilno trojko

Pretekli vikend je v drugi slovenski nogometni ligi postregel s porazi vodilne trojice. Točkovna razmerja moči na vrhu tako ostajajo nespremenjena. Gorici, Kopru in Radomljam so se na četrtem mestu še najbolj približali Biljenci.

Dekanski kapetan Luka Stepančič (levo, v dvoboju s članom Gorice 
Matteom Tomičkom) je to sezono zabil sedem zadetkov.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Dekanski kapetan Luka Stepančič (levo, v dvoboju s članom Gorice Matteom Tomičkom) je to sezono zabil sedem zadetkov.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

Gorica : Nafta 1:3 (0:0)

Športni park, gledalcev 200, sodnik Matković (Ravne na Koroškem). Strelci - 1:0 Colley (49), 1:1 Pirtovšek (68), 1:2 Rebernik (81), 3:1 Ploj (86).

Gorica: Marjanović, Kolenc, Gulič (od 61. Marinič), Volarič, Colley, M. Kavčič, Jermol, T. Kavčič, Tomiček (od 77. Asante), Paljk (od 69. Hodžić), Lipušček. Trener: Borivoje Lučić.

NOVA GORICA > Vsake serije je enkrat konec, tudi novogoriške, v kateri so nanizali šest zmag. Res pa je, da je poraz prišel ob nepravem času, saj bi si lahko ob spodrsljajih tekmecev za prvo mesto priigrali nekaj dobropisa pred tremi na papirju lažjimi dvoboji. V soboto je bila zmaga Lendavčanov po prikazanem zaslužena. Po nevarnem poskusu Lamina Colleya bi lahko z nekaj sreče gostje povedli že na začetku tekme, ko se je stresel okvir domačih vrat. Sicer pa je novogoriška igra tekla v nižjih obratih, a tega smo že vajeni iz letošnjih prvih polčasov. Tokrat ni mogel zasukati razvoja dogodkov niti večkratni odrešitelj Luka Volarič, ki pri zaključevanju napadalnih akcij ni imel najboljšega dne. Novogoričani resda niso mogli računati na najboljšega strelca Amarachija Osujija in stebra zvezne vrste, načetega Roka Grudino, a Lendavčani so bili nemara še bolj oslabljeni. Pogrešali so prvega strelca Jako Bizjaka kot tudi prekaljenega Vedrana Vinka. Kakorkoli, zdelo se je, da se bo drugi polčas spet odvil po preverjenem novogoriškem receptu. Colley je v uvodnih minutah nadaljevanja popeljal gostitelje v vodstvo, ki pa ga niso znali zadržati. Lendavčani so bili odločnejši in izenačenje je viselo v zraku po nekaj zaporednih podajah v kazenski prostor. Po strelu z glavo pa ga je iz neposredne bližine dosegel Rok Pirtovšek. Domači čuvaj mreže Darko Marjanović je bil nemočen, tako kot tudi ob pravem evrogolu Mihaelu Rebernika. Alen Ploj je s tretjim golom dokončno potopil novogoriško barko, ki pa je začela še bolj puščati po neposrečenih menjavah. Lendavčani so s pridom izkoriščali vrzeli na desni strani, kjer je načeti Matteo Tomiček prepustil mesto Josephu Asanteju, ki se ni znašel v času in prostoru. Aleš Sorta

Fužinar: Koper 2:1 (1:1)

Mestni stadion, gledalcev 400, sodnik Čontala (Oplotnica). Strelci - 1:0 Trdina (1), 1:1 Baša (17), 2:1 Turkuš (80).

FC Koper: Nenezić, Mišić, Guberac, Jelić-Balta, Vršić, L. Badžim, Baša, Žužek, Galešić, Djermanović, Hadžić. Trener: Miran Srebrnič.

RAVNE NA KOROŠKEM Nogometaši Kopra, ki so še pred pokalnim obračunom z Aluminijem poudarjali, da je precej pomembnejša tekma druge SNL proti Fužinarju, so doživeli hladno prho. Koprčani so bili še edina neporažena ekipa v ligi, vendar so Korošci v soboto poskrbeli, da ni več tako. Primorci, ki so najboljše obrambno moštvo lige, so se v težavah znašli že v uvodnih 60 sekundah. Gostujočega vratarja Igorja Nenezića je s strelom po odbiti žogi premagal Tadej Trdina. Gostitelji so z zadetkom v prvi minuti dvignili na noge tudi približno 400 gledalcev, kolikor se jih je zbralo na mestnem stadionu. Toda vodstvo Fužinarja ni trajalo dolgo. Že v 17. minuti je za izenačenje po napaki domačih poskrbel Edi Baša.

Koprčani so imeli v nadaljevanju svoje priložnosti, a niso znali zadeti. Na drugi strani so čvrsti Korošci v 80. minuti izkoristili bliskovit protinapad. Za 2:1 in veliko slavje na tribunah je poskrbel Matevž Turkuš. Le dve minuti kasneje je moral predčasno pod prho koprski rezervist Luka Vekić, ki je prejel neposredni rdeči karton. Tudi sicer je bila tekma precej živčna. Glavni sodnik Matej Čontala je poleg rdečega kartona pokazal tudi sedem rumenih (pet nogometašem Kopra). ARS

Kalcer Radomlje : Vitanest Bilje 1:2 (1:1)

Športni park, gledalcev 200, sodnik Halilović (Celje). Strelci - 1:0 Nikolić (36), 1:1 Humar (45), 1:2 Guček (74, ag).

Vitanest Bilje: Lipičar, Vencato, Batič, Šturm (od 75. Štrukelj), Oyewusi (od 86. Cvek), Slaviero, Doplihar, Pušnar, Slavec, Humar, Žižmond. Trener: Sandi Valentinčič.

RADOMLJE > Biljenci še naprej presenečajo, morda še bolj druge kot sebe. V Radomljah so gostiteljem hitro dali vedeti, da bodo morali biti še kako pozorni v lovu na tri točke. Nevarnost praktično preti na vsakem biljenskem koraku. V soboto je prvi ogrozil domača vrata Leonardo Vencato, a njegov poskus z glavo ni bil dovolj natančen. Prav veliko ni manjkalo, da bi nato Geancarlo Slaviero odebelil svoj strelski izkupiček. Gostitelji so povedli po daljši akciji, v kateri so najprej zatresli okvir vrat, v nadaljevanju pa je nekdanji član Izole in dekanskega Jadrana Žan Nikolić načel mrežo gostov. Biljenci so še pravočasno izenačili. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je po kotu odbitek v mrežo pospravil Kevin Humar. V drugem delu so gostitelji pritisnili, a so Biljenci odbili domače poskuse. V kočljivih trenutkih se je z obrambama izkazal tudi vratar Jure Lipičar, potem pa je na sceno stopil Mathias Oyewusi. Nigerijec je izigral svoje čuvaje in poslal uporabno žogo v kazenski prostor, kjer je izsilil avtogol Luke Gučka. Radomljani so nato tudi na silo poskušali priti do izenačenja, a so Biljenci ohranili mirno kri in tekmo pripeljali do zmagovitega konca. aso

Jadran Dekani: Koroška Dravograd 5:1 (2:1)

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 80, sodnik Matoša (Notranje Gorice). Strelci – 1:0 Verunica (21), 1:1 Verstovšek (34), 2:1 Stepančič (44), 3:1 Stepančič (69), 4:1 Babič (86) (11m), 5:1 Zyba (88).

Jadran Dekani: Sekulić, Stepančič (od 73. Živanović), Ovsenek, Vranješ, Jakupović, Zyba, Sredojević, Babič, Kryeziu, Verunica (od 81. Ahmetović), Borghi (od 64. Mujkić). Trener: Vanja Gregorović.

DEKANI > Nogometaši Jadrana so po prevetritvi trenerskega štaba zmagali že tretjič zapored. Dejstvo je, da je novi trenerski dvojec Vanja Gregorović in Aleksandar Rodić vnesel precej svežine in novosti. Če so v prejšnjih dveh krogih Primorci slavili z minimalno prednostjo (Brežice so premagali z 1:0, Beltince pa z 2:1), so se tokrat znesli nad Dravogradom. V mrežo koroške ekipe, ki je najslabše obrambno moštvo lige, saj je doslej prejelo kar 36 golov, so pospravili kar pet žog. Začelo se je že v 21. minuti, ko je zadetek za 1:0 dosegel Mateo Verunica. Vodstvo Pesjanov ni dolgo trajalo, saj je že slabih petnajst minut kasneje Matej Verstovšek izenačil. A voda na mlin Dekanov je bil direktni rdeči karton Andraža Vrabiča, zaradi česar so gostje še pred koncem polčasa ostali z desetimi igralci v polju. Za novo prednost Dekanov je tik pred odhodom v slačilnice zadel še Luka Stepančič. Svojo bero letošnjih zadetkov je v 69. minuti povečal na sedem. Gostitelji še naprej niso popuščali, vidno je bilo, da imajo vse niti igre v svojih nogah. Ob koncu srečanja so gostje zakrivili še najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izkoristil Matjaž Babič. Tik pred koncem tekme pa je piko na i in rezultat 5:1 postavil Adem Zyba. Pesjani so z novo, že tretjo zaporedno zmago splezali na deseto mesto prvenstvene lestvice. ARS

Brda : Brežice 0:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 100, sodnik Kondić (Ljubljana). Strelec Perković (29).

Brda: Pintol, Celcer, Frelih, Jogan, R. Bužinel (od 60. Humar), Jazbar, Dar. Jalinous, Golob (od 46. Marinič), Curk, Musić (od 60. J. Bužinel), Daw. Jalinous. Trener: Vlado Badžim.

VIPOLŽE > Brežičani so kakovostno gotovo precej boljša ekipa, kot je kazalo zadnje mesto pred gostovanjem v Vipolžah, po drugi strani pa so se gostitelji pokazali v bledi podobi. Še posebej prvi polčas je bil za čimprejšnjo pozabo. Izbranci Simona Sešlarja so bili na že pregovorno zdelanem igrišču v Vipolžah videti kot Barcelona. Bricem ni uspevalo praktično nič, ne v napadalni ne v obrambni polovici, v oči pa je bodla zlasti nemoč zvezne vrste. Če ob tem primanjkuje tudi odločnosti v dvobojih in zavzetosti pri drugih žogah, potem se niso mogli nadejati pozitivnemu izidu. Zaostanek 0:1 ob odmoru je bil po videnem še znosen, gostje bi lahko dosegli še kakšen gol. Edinega na tekmi je prispeval Marko Perković, potem ko Brici niso prestregli žoge, ki je po kotu in podaji z leve strani po širini prepotovala ves kazenski prostor, preden jo je v mrežo pospravil hrvaški branilec. V drugem polčasu so Brici po menjavah pokazali vsaj tekmovalni značaj, a je izvedba še vedno šepala. Gostom je v zadnji tretjini tekme sicer začelo primanjkovati moči, vendar so strnili vrste v obrambi in odbili domače poskuse. Nemara se je še najlepša priložnost v sodnikovem dodatku ponudila Urošu Celcerju, a je njegov prosti strel končal v živem zidu. ALEŠ SORTA


Najbolj brano