Ankarančanke presenetile v gosteh

Bogat odbojkarski vikend najmočnejšim primorskim ekipam tokrat ni prinesel veselja. Kamničanke so proti Novogoričankam potrdile, da so favoritinje tudi v boju za prvaka, Mariborčani pa so ustavili Salonit. Tokrat so izstopale Ankarančanke, ki so prvo zmago dosegle proti polfinalistu lanskega prvenstva, ekipi SIP.

Med najboljšimi posameznicami na tekmi v Kopru je bila kapetanka Luke Koper Marina Cvetanovič 
(desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA
Med najboljšimi posameznicami na tekmi v Kopru je bila kapetanka Luke Koper Marina Cvetanovič (desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRVA DOL MOŠKI

Maribor : Salonit 3:0

Dvorana Tabor, gledalcev 300, sodnika Novak (Dvor) in Milojević (Kamnik); po nizih: 18, 22, 20.

Salonit Anhovo: Živanović 2, Nanut, Karnel, Basaneže 4, Novljan 5, Čabarkapa 6, Peterlin 14, Tomić, Vrtovec 11, Šarić, (libero, 1 napaka). Trener: Igor Šimunčić.

14 točk Okrogliča

Slovenski moški predstavniki so odigrali tudi drugi krog srednjeevropske lige. Kamniški Calcit je že v sredo premagal Maribor s 3:0, v soboto pa je naš prvak ACH Volley enako gladko odpravil hrvaško Mladost iz Kaštele. Za Ljubljančane je odlično igral Kanalec Jure Okroglič, ki je dosegel 14 točk. S tekmo več vodi zagrebška Mladost (7) pred Calcitom (6), avstrijsko - koroškim Dobom (4) in ACH Volleyem (3).

MARIBOR > Po dveh tekmah z lažjimi nasprotniki so Kanalci tokrat naleteli na bistveno močnejšo ekipo, proti kateri je do uspeha vodila le konstantno učinkovita igra. To so Primorci pokazali v prvi tretjini prvega niza in do končnice drugega, ves preostali čas pa so bili bolj udarni in raznovrstni Mariborčani, pri katerih so štirje igralci dosegli dvomestno število točk, pri Salonitu pa sta izstopala le Fran Peterlin in Matic Vrtovec. Domačini so precej omejili učinek običajno ključnega Dejana Čabarkape. im

PRVA DOL ŽENSKE

Calcit: Gen-I Volley 3:1

ŠD Kamnik gledalcev 250, sodnika Miklošič (Mb) in Tomec (Nm); po nizih: 10, 23, -23, 18.

Gen-I Volley: Sillah, Ferlinc 2, Goršek 1, Velikonja Grbac 9, Spanou 11, Forštnarič 2, P. Blažič 4, Mikl, Kovač 20, T. Blažič, Leban, Jovanović 4, Žigon. Trener: Tilen Kozamernik.

KAMNIK > Izmed štiričlanske primorske kolonije v domači vrsti sta točke dosegli lanska novogoriška podajalka Zala Zbičajnik (1) in Koprčanka Tina Kaker (7). Novogoričanke se v prvem nizu niso uspele prilagoditi bistveno višji ravni odbojke, kot so jo igrale v prvem krogu proti Formisu. V drugem nizu je Gen-I Volley z mlado, a po višini in moči konkurenčno ekipo, vzpostavil ravnotežje. Domačinke so niz rešile šele v končnici.

V tretjem nizu so Primorke z dobrim servisom in blokom, kjer sta izstopali Milica Jovanović in Maja Forštnarič, prešle v vodstvo, nato pa se je v napadu razigrala še Sara Kovać. Po zmanjšanju zaostanka v nizih na 2:1 je zadišalo po preobratu. Dogajanje v četrtem nizu je pri gostjah zaznamovala poškodba sprejemalke Pie Blažič, po kateri je raven igre padla, na drugi strani pa je bila v bloku razpoložena Tina Kaker. Calcit je tako tekmo mirno dobil.

“To je bila prva tekma v sezoni, ki smo jo odigrali pod pritiskom. Veliko stvari moramo še popraviti. Ker imamo nove moči na vseh igralnih mestih, se je to proti tako močnim nasprotnicam poznalo. Mislim, da smo že na pravi poti,” je povedal novogoriški trener Tilen Kozamernik. STA, IM

SIP : Ankaran 1:3

Dvorana OŠ Šempeter v S. dolini, gledalcev 120, sodnika Jovanović (Lj.) in Adrović (Kamnik), po nizih: -15, 19, -17, -21.

Ankaran: Pangerc, Tozan, Valenčič, Apollonio, Angelini, Uršič, Medved, Cerovac, Ćorić, Lovšin, Trobec. Trener: Alen Bektaševič.

ŠEMPETER > Ekipa, ki naj bi se borila za obstanek, je na gostovanju premagala polfinalista minulega prvenstva, ekipo SIP. Primorke so že od začetka bolje servirale od tekmic, točke pa so marljivo nabirale Marina Čorić, Lina Angelini in Sara Valenčič. Po gladko dobljenem prvem nizu so Primorke zašle v težave, Štajerkam pa so delo olajšale še napake gostij. Ankarančanke so nato ustavile domači nalet in se približale na 21:19.

Dobra igra je Primorke v četrtem nizu opogumila. Z natančnejšo igro so držale priključek k za odtenek boljšim Štajerkam, v nadaljevanju pa je tehtnico na stran Ankarančank nagnila zelo razpoložena Marina Čorić. Ob dobrem servisu Primork se je razigrala še Sara Valenčič in Ankaran je povedel v nizih z 2:1. V četrtem nizu Primorke pod pritiskom Šempetrčank niso popustile. Vrstila so se izenačenja in menjave v vodstvu. Ključni trenutek je nastopil pri izidu 16:17, ko so domačinke naredile dve napaki zapored. Prednost so Ankarančanke z dobrim sprejemom in zanesljivimi zaključnimi udarci Čorićeve ubranile. im

Luka Koper : NKBM Branik 1:3

Dvorana OŠ Koper gledalcev 100, po nizih: 21 -18, -17,-13.

Luka Koper: Primik, Djukić 6, Raić 6, Lucas 9, Letnik 16, Jeretič, Simčič (libero, 1 napaka), Jović 5, Cvetanovič 13. Trener: Dragan Grmača.

KOPER > Domačinke so tekmo z državnimi prvakinjami hrabro začele. Dobro so servirale in so kar nekajkrat spravile v težave novogoriško članico NKBM, prosto igralko Majo Pahor. V končnici prvega niza so ob velikem prispevku Lize Letnik in kapetanke Marine Cvetanovič naredile preobrat in v nizih presenetljivo povedle z 1:0. V začetku drugega niza je bil koprski odpor še močan, v tretjem in četrtem pa so prvakinje s petimi zelo učinkovitimi igralkami, ki so dosegle dvomestno število točk, do visokega vodstva prišle že v prvih minutah. im


Najbolj brano