V enem letu kar tri pomembne pridobitve

Leto 2019 se bo v pivški vasi Selce zapisalo kot leto, ko so vaščani dočakali kar tri pomembne naložbe. Občina Pivka ureja komunalno infrastrukturo, kar je največja občinska naložba letos, večjo prometno varnost pa je zagotovila ureditev zavijalnega pasu z glavne ceste in kolesarske poti.



Predsednik vaške skupnosti Selce Simon Ostanek (desno) je 
pohvalil delavce podjetja Grafist, ki je pri gradnji komunalne 
infrastrukture skupaj s Kolektor Kolingom podizvajalec  Kolektorja 
CPG.

 Foto: Veronika Rupnik Ženko
Predsednik vaške skupnosti Selce Simon Ostanek (desno) je pohvalil delavce podjetja Grafist, ki je pri gradnji komunalne infrastrukture skupaj s Kolektor Kolingom podizvajalec Kolektorja CPG.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

SELCE > “Za kanalizacijo in predvsem ureditev zavijalnega pasu smo si v vasi prizadevali že vrsto let, a se je izvedba stalno zamikala. Z nekaj sreče pa se bodo zdaj v dobrem letu dni v vasi zaključili kar trije veliki projekti, ki so za nas ogromnega pomena,” je zadovoljen predsednik vaške skupnosti Selce Simon Ostanek.

Občina je poleti začela obnavljati vodovod in graditi fekalno kanalizacijo, elektro omrežje z javno razsvetljavo, optično omrežje in obnavljati meteorno kanalizacijo. Dela tečejo brez zapletov, pravi Ostanek. Vredna so 1,2 milijona evrov, obnovo vodovoda bo občina plačala pretežno z evropskimi kohezijskim denarjem, kanalizacijo pa s koncesnino od Postojnske jame.

Še protihrupna ograja

Že pred glavno poletno sezono je bil urejen tudi zavijalni pas za Selce na glavni cesti Postojna-Pivka, za katerega je občina dokumentacijo pripravila že pred časom, nato pa čakala, da je prišel tudi v finančne načrte direkcije za infrastrukturo. Naložba je skupaj z ureditvijo avtobusnih postajališč stala dobrih 300.000 evrov. Direkcija pa je nedavno zaključila tudi ureditev kolesarske poti med Selcami in Petelinjami.

Skupaj z občino se s Slovenskimi železnicami že dogovarjajo tudi za postavitev 270 metrov dolge in 2,5 metra visoke protihrupne ograje, saj novo naselje leži blizu železnice. Tukaj je v zadnjih letih zraslo 20 novih hiš, zanimanja za nakup gradbenih parcel pa je še precej. “Ljudje se radi priseljujejo v Selce. Lega je lepa, cene zemljišč razmeroma ugodne, ni daleč do avtoceste, hkrati pa omogoča dovolj mirno vaško življenje.”

Tudi zato bodo budno spremljali postopke z načrtovano avtocesto Postojna-Jelšane. Ena od zadnjih različic trase bi bila za vas prava katastrofa, saj bi se ji zelo približala.


Najbolj brano