V. d. ravnateljice OŠ Dante Alighieri bo Cristina Valentič Kostić

Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je po razrešitvi ravnateljice Simone Angelini na današnji izredni seji s sedmimi glasovi za in enim vzdržanim za vršilko dolžnosti ravnateljice imenoval Cristino Valentič Kostić, ki je ob bolniški odsotnosti Angelinijeve kot namestnica vodila šolo že od 1. septembra.

Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je po razrešitvi 
ravnateljice Simone Angelini na današnji izredni seji s sedmimi 
glasovi za in enim vzdržanim za vršilko dolžnosti ravnateljice 
imenoval Cristino Valentič Kostić. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je po razrešitvi ravnateljice Simone Angelini na današnji izredni seji s sedmimi glasovi za in enim vzdržanim za vršilko dolžnosti ravnateljice imenoval Cristino Valentič Kostić. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Valentič Kostićeva bo funkcijo vršilke dolžnosti ravnateljice opravljala do imenovanja novega ravnatelja, a največ za leto dni. Mandat bo sicer nastopila dan po tem, ko se bo štelo, da je Angelinijeva prejela pisno obvestilo o razrešitvi.

Predsednica sveta šole Evelin Kolarec Radovan je ob začetku današnje seje izrazila upanje, da člani sveta ne bodo razdeljeni, ampak da bodo znali sodelovati in se tudi soočiti med sabo, preden bi začeli pisati ustanovitelju zavoda ali šolskemu ministrstvu.

Podporo Valentič Kostićevi so izrazili tudi predstavniki zaposlenih, sama pa je poudarila, da sprva ni nameravala kandidirati, a da je ugotovila, da je v tem trenutku treba nadaljevati z že začetim delom.

Po seji je v izjavi medijem poudarila še, da je kandidirala zaradi izkazane podpore sodelavcev, med svojimi glavnimi nalogami pa je izpostavila izboljšanje odnosov znotraj šole.

Angelinijevo je svet šole po večmesečnih razpravah razrešil v torek, skoraj leto dni po tem, ko so se v javnosti pojavili očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda.


Najbolj brano